Ambasadorul SUA, vizită fulger la Klaus Iohannis

| 12 oct, 18:34

Noul ambasador al SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a mers astăzi la Cotroceni pentru discuţii cu președintele Klaus Iohannis. "Discuția s-a concentrat asupra evoluției relației bilaterale", scrie într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 12 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, domnul Hans Klemm, cu ocazia primei vizite a acestuia, după prezentarea scrisorilor sale de acreditare.

Discuția s-a concentrat asupra evoluției relației bilaterale. În acest cadru, s-au apreciat în mod deosebit rezultatele pozitive ale convorbirilor avute la Washington de către Președintele României și vicepreședintele SUA, Joe Biden. S-a convenit, totodată, asupra importanței acțiunilor care urmează să fie întreprinse pentru punerea în practică a celor discutate cu ocazia vizitei Președintelui României la Washington, vizând consolidarea Parteneriatului Strategic româno-american", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"În acest context, a fost evidențiat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării în materie de securitate, precum și pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel înalt. Președintele Klaus Iohannis a insistat, în același timp, asupra necesității consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic. De asemenea, Președintele României a reafirmat interesul țării noastre de a contribui la asigurarea securității și stabilității regionale într-o strânsă coordonare și conlucrare cu SUA", mai scrie în comunicatul citat.

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ