Ambasadorul Ucrainei: Primim zilnic solicitări de la întreprinderile ucrainene de a intra pe piaţa românească

| 30 noi, 11:11

Ambasadorul Ucrainei, Teofil Bauer, vorbeşte într-un unui interviu acordat Agerpres despre oportunităţile care vor apărea pentru ţara sa odată cu intrarea în vigoare a Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană, arătând că, în ceea ce priveşte relaţiile cu România, apar deja zilnic solicitări din partea întreprinderilor ucrainene care doresc să intre pe piaţa românească.

Totodată, Bauer abordează şi situaţia din estul Ucrainei, afirmând că de evoluţia situaţiei din acea zonă depinde şi viitorul Europei.

La finalul interviului, ambasadorul a fost întrebat despre Acordul Uniunea Europeană - Ucraina. Mai precis, cum se va materializa acest acord de comerţ liber în plan bilateral cu România.

"În fiecare zi primim foarte multe solicitări şi propuneri de afaceri din partea întreprinderilor ucrainene privind colaborarea cu partenerii români şi intrarea pe piaţa românească. Mai înainte nu exista un astfel de fenomen. Aşteptările sunt foarte mari. Sarcina principală a autorităţilor, atât a celor ucrainene, cât şi a celor române, este de a asigura condiţiile necesare, astfel încât agenţii economici ucraineni şi români să găsească contacte comune şi domenii comune de colaborare în aşa fel, încât cooperarea economică să fie eficientă. În ceea ce priveşte colaborarea bilaterală, există un potenţial foarte mare şi sunt convins că intrarea în vigoare a Acordului privind înfiinţarea zonei de liber schimb între Uniunea Europeană şi Ucraina va da un nou impuls cooperării economice şi comerciale dintre cele două ţări", a răspuns Bauer.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ