Ameninţare CATASTROFALĂ pentru organism. De ce trebuie să eviţi SOMNUL FRAGMENTAT

| 19 iun, 2014

Somnul fragmentat sau lipsa lui pot contribui la aparitia cancerului si pot face ca malignitatea bolii sa creasca, iar cancerul sa devina mai invaziv, este concluzia la care au ajuns cercetatori de la Universitatile din Chicago si Louisville, care au dat publicitatii un studiu in revista Cancer Research, potrivit ziare.com.

Somnul problematic poate slabi sistemul imunitar si abilitatea acestuia de a lupta cu cancerul, in special in stadiile incipiente ale acestuia. Studiul pe soareci de laborator a facut pentru prima oara legatura intre problemele legate de somn si evolutia cancerului.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago si de la Universitatea din Louisville au realizat acest studiu sub coordonarea dr. Fahed Hakim, specialist la spitalul Rambam Medical Center din Haifa, Israel, care a petrecut doi ani la Universitatea din Chicago pentru a realiza acest proiect, scrie Haaretz.

Studiile pe marginea somnului fragmentat au stabilit si in trecut o legatura cu efectele imediate asupra vietii cotidiene, cum ar fi oboseala si iritabilitatea, dar cercetatorii au vazut in acest studiu ca efectele sale sunt mult mai ample.

Cu timpul, somnul fragmentat slabeste sistemul imunitar si contribuie la dezvoltarea cancerului, sporindu-i si agresivitatea.

Potrivit unui studiu publicat in revista Proceedings of the National Academy of Science, somnul fragmentat afecteaza memoria si capacitatea creierului de a forma “amintiri”.

“Continuitatea somnului este unul dintre principalii factori intalniti in cazul unor afectiuni patologice care au un anumit impact asupra memoriei, precum maladia Alzheimer si alte deficite cognitive asociate cu vârsta inaintata“, a declarat medicul Luis de Lecea, coordonatorul studiului.

Somnul fragmentat afecteaza si persoanele dependente de alcool si pe cele care sufera de sindromul de apnee in somn – o afectiune in timpul careia gatul se ingusteaza sau se inchide in mod repetat in timpul somnului, restrictionand fluxul de oxigen si determinând trezirea pacientului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ