AMERICA este în stare de ŞOC! Donald Trump tocmai a făcut anunţul

| 08 dec, 10:04

Candidatul în fruntea cursei primarelor republicane pentru alegerile prezidențiale americane din 2016, Donald Trump, a lansat luni într-un comunicat un apel la interzicerea accesului musulmanilor în Statele Unite, potrivit AFP.

"Donald Trump lansează un apel la interzicerea totală și completă a accesului musulmanilor în Statele Unite până când aleșii țării noastre vor înțelege ce se întâmplă", a scris echipa sa de campanie într-un comunicat intitulat "Comunicatul lui Donald Trump pentru a împiedica imigrația musulmană".

Propunerea nu precizează dacă sunt vizați și musulmanii americani.

Referindu-se însă la un sondaj realizat pe lângă musulmanii care trăiesc în Statele Unite, Donald Trump a afirmat că numeroși musulmani întrețin "ura" față de americani.

"Va trebui să stabilim de unde vine această ură și de ce. Până când vom fi capabili să stabilim și să înțelegem această problemă și amenințarea serioasă pe care o reprezintă, țara noastră nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decât în jihad și nu au niciun respect pentru viața omenească", a declarat Donald Trump în acest comunicat.

Citeşte şi: Cursa pentru Casa Albă: doi candidaţi domină sondajele

Miliardarul, apreciat de aproape o treime dintre simpatizanții republicani în perspectiva primarelor care vor începe în februarie, îi acuză tot mai frecvent pe musulmani după atentatele de la Paris. Anunțul său a declanșat numeroase mesaje de condamnare pe Twitter.

"Donald Trump risipește orice îndoială: el face campanie pentru președinție ca un fascist demagog", a scris de exemplu candidatul democrat Martin O'Malley.

REACŢIA CASEI ALBE

Casa Albă a denunțat cu vehemență propunerile candidatului republican Donald Trump care a lansat un apel la interzicerea accesului musulmanilor în Statele Unite, subliniind că acestea sunt "contrare" valorilor americane, scrie AFP.

"Acest lucru este complet contrar valorilor noastre ca americani", a declarat Ben Rhodes, consilier apropiat al președintelui Barack Obama. "Respectul libertății religioase este înscris în Declarația noastră a drepturilor (Bill of Rights)", a subliniat el la postul CNN.

"De asemenea, este contrar securității noastre", a continuat el, atrăgând atenția că jihadiștii din gruparea Statul Islamic caută exact să dea impresia unui "război între Statele Unite și islam".

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ