Americanii către Dreapta românească: terminaţi cu propaganda, că nu ţine

| 03 sep, 2014

Când Victor Ponta încearcă să redeschisă relaţia economică româno-chineză, aparatul de propagandă dirijat de la Cotroceni nu conteneşte să arunce cu acuzaţii înspre premier.

Una dintre temele pe care adversarii premierului  au tot încercat să o rostogolească în ideea că doar-doar îl vor mai discredita pe Victor Ponta a fost cea legată de aşa-zis orientare către China şi spaţiul estic în detrimentul parteneriatelor consacrate cu UE sau SUA. În mod evident, pentru orice român cu capul pe umeri care nu pleacă urechea la gogoriţele propagandei băsiste, astfel de abordări sunt nu doar deplasate, cât mai ales ridicole.

Este clar pentru toată lumea că România s-a înscris pe calea europeană prin integrarea în UE din 2007, iar aderarea la NATO şi parteneriatul strategic cu SUA sunt alte două repere ale consolidării relaţiei cu partenerii americani şi nord-atlantici. O confirmă însuşi Dean Thompson, noul însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în România. „După cum Duane, predecesorul meu, spunea înainte să plece: ne aşteptăm ca viitorul preşedinte al României, indiferent cine va fi, să fie un prieten al Statelor Unite şi un susţinător al dialogului şi parteneriatului nostru strategic. Aşteptăm să lucrăm cu oricine decide poporul român să pună în această funcţie”, afirmă înaltul reprezentat american într-un interviu pentru cotidianul “Gândul”.

În fond, demersurile premierului Ponta în direcţia dezvoltării relaţiilor economice cu China nu numai că nu sunt blamabile, ba chiar din contră. Ele sunt o dovadă a pragmatismului primului ministru român. Majoritatea statelor vestice şi inclusiv SUA au dezvoltat relaţii comerciale cu China, o dinamică aboslut normală dacă ţinem cont că marele stat asiatic este un adevărat colos economic, cu creşteri înregistrate de la an la an.

În altă ordine de idei, interesul strategic al marilor economii occidentale faţă de piaţa chineză nu i-a transformat pe reprezentanţii acestor state în filocomunişti. În schimb, când Victor Ponta încearcă să redeschisă relaţia economică româno-chineză, aparatul de propagandă dirijat de la Cotroceni nu conteneşte să arunce cu acuzaţii înspre Victor Ponta. Or, este cât se poate de clar că acest tip de retorică nu are cum să convingă ci, din contră, va avea un efect de bumerang împotriva acelora care încearcă să lanseze astfel de teme lipsite de orice temei.

De aceea, semnalul oficialilor americani vine cum nu se poate mai bine. El risipeşte orice urmă de îndoială. Dacă partenerii americani ar fi avut fie şi o minimă suspiciune faţă de profilul lui Victor Ponta în materie de politică externă, atunci cu siguranţă ar fi transmis-o prin vocea noului însărcinat cu afaceri în România. Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat.

În cele din urmă, tentativele Dreptei din România de a-l arăta cu degetul pe Victor Ponta drept un simpatizant al comuniştilor devoalează lipsa unui proiect. Desigur că cel mai comod este să arunci cu noroi într-un premier care, spre deosebire de predecesorii lui portocalii, a reuşit să înscrie ţara pe o creştere economică solidă, scoţând-o din zona nisipurilor mişcătoare. Iar aceste merite nu-i pot fi confiscate lui Victor Ponta, oricât de mult ar încerca adversarii săi politici să-l calomnieze.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2014
george
Propaganda de 2 bani
Cresterea economica din primul an a fost rodul masurilor economice si sociale corecte luate de guvernul Boc.
Adevaratul guvern Ponta isi arata (in)competenta incepand cu acest an, cand oriunde ai merge prin tara, doar orb sa fii ca sa nu vezi ca peste tot nu se misca nimic, doar TELEGUVERNAREA SI PROPAGANDA GUVERNAMENTALA MERG CA PE ROATE
03 sep, 2014
herodot1
Adică, ce ai fi vrut să se miște, băi! Ce se mișca sub guvernarea Băsescu și acum nu se mișcă? Uită-te la creșterea PIB.
03 sep, 2014
ferenczy-comunicator
sa vedem...
Palada ramane strateg...dar nu purtator de cuvant
Geoana zice ca guvernul nu a procedat corect cu transparenta de la OG-ul cu primarii
Americanii,la fel..
Ambasadorii UE,o sa-i auzim azi maine..
Ponta este primit cu pionieri...saluta marea China
fapte deci,nu vorbe, Sultanescule...
03 sep, 2014
cantautor
Ponta schimba purtatorii de cuvant la fel de des cum schimba Iliescu izmenele...
avea si el un purtator de cuvant sau era o randunica?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ