AMERICANII ne-au curățat plaja de la NĂVODARI

| 27 sep, 2014

Aproximativ 100 de voluntari - angajaţi ai Ambasadei SUA, infanterişti ai Forţelor Terestre ale SUA de la Baza Mihail Kogălniceanu -, precum şi însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, au strâns, sâmbătă, cinci tone de deşeuri de pe plaja din Năvodari.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, însoţit de aproximativ 100 de voluntari - angajaţi ai Ambasadei SUA, infanterişti marini şi militari ai Forţelor Terestre ale SUA de la Baza militară Mihail Kogălniceanu şi membri ai organizaţiei Let`s Do It România - au participat, sâmbătă, la o acţiune de curăţare a plajei din Năvodari, reuşind să strângă aproximativ cinci tone de deşeuri.

Deşi au avut parte de o vreme urâtă, cu vânt şi ploaie şi temperaturi de aproximativ 10 - 12 grade, la ora 10.00 voluntarii s-au prezentat pe plaja de la Năvodari, aşa cum fusese stabilit de aproape o săptămână.

”Este important să înţelegem că ceva atât de simplu precum gunoiul de zi cu zi, pe care l-am arunca pe stradă sau pe plajă, are un uriaş impact, atât din punct de vedere al sănătăţii populaţiei, cât şi economic, pentru că descurajează turismul. Şi este ceva ce, evident, putem remedia. Astfel că mă bucur să mă aflu aici, alături de aproximativ 100 de voluntari, militari americani, cei de la Let`s Do It România, personal al ambasadei, şi aş încuraja tot mai mulţi români să ia parte la astfel de proiecte”, a afirmat Dean Thompson.

Timp de patru ore, voluntarii au adunat gunoiul pe o distanţă de patru kilometri, reuşind să strângă, în 300 de saci din plastic, apoximativ cinci tone de hârtii, ambalaje, pet-uri.

”Este o plajă frumoasă şi o zonă de coastă minunată, dar, din păcate, observăm că este mai mult gunoi decât ne-ar plăcea să vedem. Prin acţiunea de astăzi încercăm să transmitem şi un mesaj, ca oamenii să fie mai receptivi la problemele de mediu provocate de gunoi şi poate ca în viitorul sezon să nu-l mai arunce pe plajă”, a mai spus însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Acţiunea de pe plaja de la Năvodari a fost organizată la o săptămână de la celebrarea Zilei Internaţionale de Curăţare a Plajelor, stabilită la 20 septembrie, fiind un avertisment cu privire la gunoaiele aruncate în mări şi oceane.

Potrivit însărcinatului cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, anul trecut, de Ziua Internaţională de Curăţare a Plajelor, în întreaga lume s-au strâns peste cinci milioane de tone de gunoaie.

Cele cinci tone de gunoaie colectate, sâmbătă, de pe plaja de la Năvodari au fost preluate de utilaje ale Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral şi au fost transportate la groapa de gunoi a Constanţei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 sep, 2014
Cristian
Locuri de munca !
! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ