Amnezicul Crin ne spune că laptele e negru

| 04 apr, 2014

Crin Antonescu a candidat în fiecare mandat în alt colegiu, ca să nu fie nevoit să le explice alegătorilor prezența sa ridicol de mică în ședințele parlamentului sau lipsa cvasi-totală a inițiativelor legislative.

Nici o zi fără atacuri la adresa celor pe care îi numea ‘camarazi’, în urmă cu mai puțin de un an – aceasta este strategia aplicată de șeful liberalilor, după ce a detonat USL-ul. Crin Antonescu s-a lăudat colegilor din filiala PNL Buzău că ei au adus PSD-ul la guvernare şi l-au făcut pe Ponta “din mai nimic ditamai premierul”, deși partidul său nu a avut niciodată, de când este condus de acesta, nici jumătate din susținerea populară a social-democraților.

Crin uită, cu bună știință sau nu, că a ajuns membru în Parlamentul României, în 2012, într-un fief al Partidului Social Democrat. În schimb, în 2008, când candida pe barba lui, Crin aștepta redistribuirea, ca să vadă dacă mai primește un fotoliu în Senat. 9.159 de persoane l-au votat la alegerile din 2008 pe Antonescu, deși acesta era deja parlamentar de patru mandate, bașca fusese și ministru într-un guvern. Asta nu îl oprește să se erijeze acum în liderul care a dus partidul la “cel mai bun scor al PNL din 1937 încoace”. Asemenea metode jalnice de a trezi la luptă militanții peneliști, aleși în 2012 pe listele USL-ului, mai rău îi bagă în ceață pe membri de rând ai partidului, care pe bună dreptate se întreabă dacă șeful lor are toți boii acasă.

Președintele PNL are tupeul să își acuze foștii colegi de alianță, pe care i-a lăsat singuri la guvernare, că nu ar fi învățat nimic din perioada când erau împreună. Dar Antonescu ce a învățat din ascesiunea bruscă a partidului său din 2012? De ce au obținut liberalii un scor atât de bun atunci când au candidat împreună cu social-democrații, spre deosebire de alegerile în care au mers singuri, în 2008, sau împreună cu PD-ul, în 2004? Vrea Antonescu să își asume toate meritele pentru diferența de procente de la ultimele alegeri parlamentare? Cine ar putea crede așa ceva, din moment ce el însuși îi datorează o bună parte din voturile primite în Teleorman lui Liviu Dragnea și membrilor PSD din Alexandria, care au făcut campanie pentru el într-un colegiu în care acesta probabil nici nu călcase până atunci.

Antonescu a candidat în fiecare mandat în alt colegiu, ca să nu fie nevoit să le explice alegătorilor prezența sa ridicol de mică în ședințele parlamentului sau lipsa cvasi-totală a inițiativelor legislative. A practicat ani de-a rândul această formă particulară de turism electoral, în care turistul era chiar el, iar cei din colegiile unde a candidat erau buni doar pentru câteva ture de poze și discursuri înainte de alegeri. Cei peste 78% din votanții colegiului din Alexandria nu l-au votat pe liberal ca să vină acum să își atace foștii colegi de coaliție, asumându-și meritele pentru rezultatele din 2012, și să-și preamărească propriul partid, cu prețul defăimării grosiere a PSD-ului.

Perioada următoare ni-l va arăta pe Crin plimbându-se pe la organizațiile liberalilor din teritoriu, cu un discurs din ce în ce mai agresiv. Între timp, megalomania sa va crește, dacă este posibil așa ceva, și probabil ne va fi dat, cândva, în viitorul apropiat, să îl auzim spunând că el a fost singurul luptător împotriva regimului Băsescu. Cât va funcționa această strategie pentru activul de partid, și mai ales pentru alegătorii USL de ieri, vom vedea cât de curând, în alegerile din mai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 apr, 2014
SAG
De ce CRIN si nu...ANTONESCU ?!
Ce ciudat ! Pe ecranele TV , Antonescu este scris CRIN iar Victor Ponta, peste tot, este denumit PONTA…Nu inteleg de ce...
Dar, ce mai vedem ? Antonescu incearca, iata...." Crin (!?) plimbându-se pe la organizațiile liberalilor din teritoriu " ...explicand ce bine a facut el ca a rupt USL si ce sanse uriase are la presedintie.. Ce sa inteleaga liberalii lui din faimosul „discurs”( mizerabil dupa parerea mea, dar laudat de catre unii sustinatori) dupa ce in judete si comune ei raman cam marginalizati si ramasi cu …povestile din gandirea lui Antonescu si sustinatorilor lui in frunte cu Cozmin Gusa, Cristoiu si Turcescu ???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ