Ana Birchall: Am depus cererea de retragere a demisiei. Voi continua să îmi îndeplinesc atribuțiile cu același profesionalism

| 22 iun, 13:59

Ana Birchall a declarat joi pentru AGERPRES că a depus cererea de retragere a demisiei sale din funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene și că va continua să își îndeplinească atribuțiile cu profesionalism, responsabilitate și seriozitate.

"Am depus cererea de retragere și voi continua să îmi îndeplinesc atribuțiile cu același profesionalism, responsabilitate și seriozitate", a declarat Birchall.

Ea a adăugat că printre recentele sale activități s-au numărat întâlnirea săptămânală referitoare la Brexit și Agenția Europeană pentru Medicamente (pe care România dorește să o găzduiască, după ce Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană — n.r.) și a urmărit evoluțiile Consiliului Afaceri Generale.

Mai mulți miniștri din Guvernul Grindeanu au făcut cereri de retragere a demisiilor, acestea fiind depuse la Cabinetul premierului, potrivit unor surse oficiale.

Până în prezent au depus astfel de solicitări Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Ana Birchall, Adriana Petcu, Andreea Păstîrnac, Mircea Dobre, Teodor Meleșcanu, Alexandru Petrescu.

Sursele citate au precizat că cererile de retragere a demisiilor au fost depuse la Cabinetul premierului.

Guvernul a fost demis, miercuri, în urma adoptării în Parlament a moțiunii de cenzură a PSD-ALDE "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor".

La art. 110 alineat 2 al Constituției se precizează că "Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate sau dacă primul-ministru se află în una dintre situațiile prevăzute la articolul 106, cu excepția revocării, ori este în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile mai mult de 45 de zile".

La alineatul 4 al aceluiași articol din textul constituțional se arată că "Guvernul al cărui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) și (2) îndeplinește numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ