Ana Birchall: Grupul de lucru interministerial nu susţine funcţionarea SIIJ în această formă

| 18 sep, 14:10

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi că grupul de lucru interministerial coordonat de minister nu susţine funcţionarea Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie în această formă.

Ministrul Justiţiei a declarat, la CSM, că, potrivit concluziilor preliminare ale Grupului interministerial, acesta nu susţine funcţionarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în această formă.

"După cum ştiţi, în această perioadă se redactează următorul raport MCV, vă spun în premieră, vineri am avut discuţii tehnice la Bruxelles, deci, şi vă spun în premieră, noi terminăm această analiză, acest raport în perioada următoare, sper în maximum două săptămâni, am întârziat pentru că anumite puncte de vedere au venit mai târziu şi vă spun, ca şi concluzii preliminare, că sunt două concluzii destul de interesante care au majoritatea şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii. Astea sunt concluziile preliminare", a completat Birchall, relatează Mediafax.

Raportul de analiză al Grupului interministerial va fi făcut public în maximum două săptămâni.

"Sunt concluzii care au majoritatea. Două concluzii. Este un raport preliminar, lăsaţi-ne să-l terminăm. Tocmai de aceea v-am spus că, în baza acestui raport, eu cred că cu toţii trebuie să ne aşezăm la masă şi să venim cu soluţiile care să asigure exclusiv buna funcţionare a sistemului judiciar. Fără patimă, fără orgolii, fără idei preconcepute, ci pur şi simplu profesionist şi responsabil pentru că aici vorbim inclusiv despre imagimea României şi în relaţiile pe care le are instituţional cu anumiţi parteneri. Eu nu văd de ce a te aşeza la aceeaşi masă cu bună cerdinţă, cu onestitate, analizând concluziile care se desprind din punctele de vedere venind de la toate instituţiile, asociaţiile profesionale şi de la cei care ne privesc acum. Am primit mii şi mii de mesaje în baza cărora oamenii şi-au exprimat un punct de vedere sau altul. Noi le-am analizat cu deschidere, profesionalism şi responsabilitate. La nivel personal, părerea mea o cunoaşteţi", a conchis Birchall.

Întrebată în iulie dacă este de acord că Secția Specială ar trebui desființată, așa cum recomandă GRECO, Ana Birchall a declarat că la Ministerul Justiției se va face o analiză a rapoartelor și "vor fi luate măsurile care se impun".

"Dumneavoastră ştiţi că atunci când, ca regulă generală, când eşti într-un club, e nevoie să respecţi regulile", a declarat Ana Birchall.

Declaraţia a fost criticată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, care respinge vehement desfiinţarea Secţiei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ