Ana Birchall: UE trebuie să rezolve prin dialog impasul din Grecia

| 06 iul, 15:06

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Ana Birchall, afirmă că, în contextul evoluțiilor din Grecia, Uniunea Europeană trebuie să rezolve prin dialog impasul actual.

"Referendumul din Grecia ne-a demonstrat că este nevoie mai mult decât oricând de dialog și de responsabilitate, astfel încât să fie identificate cât mai grabnic soluții la criza elenă, în interiorul Uniunii Europene. Viitorul Greciei este în Uniunea Europeană, nu în afara ei!", arată deputatul PSD, într-un comunicat remis, luni.

Ana Birchall spune că efecte economice la situația din Grecia vor exista, dar că acestea vor fi temperate.

"Cred, însă, că piețele financiare nu au fost luate prin surprindere. Efecte economice vor exista, dar ele vor fi temperate, în niciun caz devastatoare, pentru că situația complicată a Greciei era binecunoscută. Așadar, piețele financiare internaționale nu pot spune că sunt luate prin surprindere, luându-și din timp măsuri de precauție pentru a atenua șocul. Totuși, există un risc politic major care poate fi amplificat la nivelul Uniunii Europene și care poate induce un grad alarmant de neîncredere dacă și în alte state va fi preluat modelul politicianist pe care ni l-a oferit Guvernul de la Atena. Din păcate, riscul este acela că modelul grecesc se poate propaga și în alte țări UE, unde partidele extremiste pot profita de acest moment pentru a-și radicaliza discursul anti-european", subliniază deputatul social-democrat.

Ea își exprimă speranța că țările UE vor identifica un set de măsuri prin care Grecia să rămână în Uniune.

"Sper că statele membre vor face front comun pentru a găsi o soluție viabilă și echilibrată la actuala situație din Grecia, care să contribuie la consolidarea Uniunii Europene și nu la alimentarea altor tensiuni", completează președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ