ANAF îl execută pe Voiculescu! Câţi bani vrea statul pe cele mai importante imobile ale familiei Voiculescu

| 29 sep, 17:54

ANAF a finalizat evaluarea sediilor Grivco, Intact și televizunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut omului de afaceri Dan Voiculescu, și le va scoate la vânzare la un preț de pornire de 15 milioane de euro.

Gelu Ștefan Diaconu, şeful ANAF, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosința altor instituții publice. Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, notează profit.ro.

Prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat, este estimat la 60 de milioane de euro.

Prețul de pornire la licitație pentru aceste imobile reprezintă astfel un sfert din prejudiciul calculat de stat.

Citeşte şi:  Reacţia ANAF după ce Kovesi "a tras de urechi" instituţia pentru nerecuperarea prejudiciilor în dosarele de corupţie


Potrivit rapoartelor consultate de Profit.ro, sediul Antenei 1 și Antenei 3, din Șoseaua București-Ploiești nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro.

Conform acelorași evaluări, imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1 are o valoare de piață estimată la 3,5 milioane de euro, iar imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, a fost estimat la 8,3 milioane de euro. În aceste imobile își au sediile grupul Intact și compania Grivco.


Valoarea a fost stabilită de către evaluatori independenți angajați de ANAF prin licitație publică iar după această etapă urmează valorificarea imobilelor, tot prin licitație.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Kovesi, declara că, dacă Ministerul Finanțelor nu se descurcă în privința executării silite, poate să predea atribuția instituțiilor din sistemul judiciar, arătând că statul "stă pe o grămadă de hotărâri judecătorești", în care sunt sechestre, dar nu le execută.

În replică, Agenția Națională de Administrare Fiscală a transmis că valoarea prejudiciilor provenite din dosarele instrumentate de DNA cu sentințe judecătorești anul trecut este de 150 milioane euro, nu de 300 milioane euro, cum a comunicat Kovesi, sumă din care peste jumătate oricum nu poate fi recuperată.

Potrivit ANAF, jumătate din prejudiciile provenite din dosarele DNA reprezintă suma aferentă cazului ICA, "un caz extrem de complex a cărui rezolvare depinde într-o manieră consistentă și de celeritatea cu care alte instituții ale statului își îndeplinesc obligațiile", iar  53,6% din total prejudicii trimise spre executare ANAF sunt nerecuperabile.

În vara acestui an, Fiscul a vândut un apartament deținut de Dan Voiculescu pe Șoseaua Kiseleff din Capitală pentru aproximativ 400.000 de euro.

Tag-uri: ANAF, Dan Voiculescu, DNA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ