Anchetă internă la Galați după ce doi polițiști au fost filmați când refuză să ajute o fată plină de sânge

| 05 aug, 08:54

Este anchetă internă la Inspectoratul de Poliție Galați, după ce doi polițiști au fost filmați în timp ce refuză să intervină pentru a ajuta o fată plină de sânge, despre care se credea că a fost victima unui viol, transmite corespondenta Europa FM.

Conform unei imagini filmate în weekend și postate pe Facebook, agenții stau în mașină de Poliție, deși în fața lor se afla un copil plin de sânge și în stare de șoc.

În imaginile filmate de un cetățean apar fata plină de sânge, mașina de Poliție, mai mulți cetățeni și doi angajați ai unei firme de securitate.

Potrivit Europa FM, oamenii de pe trotuar solicită ajutorul polițiștilor care refuză să coboare din mașină, în ciuda insistențelor. Victima pare îngrozită și refuză să vorbească cu oamenii care i-au sărit în ajutor, în timp ce polițiștii asistă pasiv la întreaga scenă.

În cele din urmă fata a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați, iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată. Persoana se declară revoltată de pasivitatea polițiștilor și cere măsuri dure împotriva celor doi agenți care au refuzat să ajute victima unui viol.

Doi poliţişti, un bărbat şi o femeie, sunt cercetaţi disciplinar, a informat, luni, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi a dispus, încă de ieri (duminică – n.r), declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, se precizează în informarea citată de Agerpres.

Surse medicale citate de Agerpes susţin că minora provine dintr-un centru de plasament şi ar fi fost victima unui viol.

Sursa:  EuropaFm.ro

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ