Andreea Paul, PNL: Luăm în calcul contestarea numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

| 17 sep, 14:07

Liberalii iau în calcul să conteste la Curtea Constituţională numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, a declarat joi deputatul PNL Andreea Paul., transmite Agerpres.

"PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare şi inutilă pentru români politizarea până la ştrangulare a unor instituţii cheie ale statului român, cum este cazul Curţii de Conturi, dar, în paralel, şi a Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru care s-a votat ieri în plen. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituţională şi în prezent juriştii analizează oportunitatea şi posibilitatea de succes a unui astfel de demers", a afirmat Andreea Paul într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că, după ce se finalizează analiza juriştilor, liberalii vor anunţa care este concluzia în acest sens şi dacă fac această sesizare sau nu. 

"Ne dorim să o facem, trebuie să avem şi şanse de succes, să nu fim doar ridicoli şi să facem jocuri de gleznă politice", a precizat deputatul liberal. 

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcţia de consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi. 

Ilie Sârbu este senator PSD şi a fost liderul grupului parlamentar al social-democraţilor de la Senat. Pentru a ocupa funcţia de la Curtea de Conturi trebuie să îşi dea demisia din Parlament şi din partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ