UPDATE. Andrei Hrebenciuc, REŢINUT pentru 24 de ore

| 23 oct, 2014

Andrei Hrebenciuc a fost reţinut în dosarul retrocedării a peste 43.000 de hectare de pădure, deoarece a primit, în numele tatălui său, mită de  12.000 hectare de pădure. El a fost audiat, joi dimineaţă, la DNA Braşov, unde a ajuns însoţit de tatăl său, Viorel Hrebenciuc, care a declarat, la intrarea în sediul DNA, că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

UPDATE. Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi dimineaţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, el fiind scos cu cătuşe la mâini din sediul DNA Braşov, unde a fost audiat timp de aproximativ cinci ore. El ar urma să fie dus în Capitală, la instanţa supremă, care va judeca propunerea de arestare preventivă a acestuia. Fiul lui Viorel Hrebenciuc nu afăcut nicio declaraţie la ieşirea din sediul DNA Braşov. Nici avocatul acestuia nu a făcut nicio declaraţie, el confirmând doar că Andrei Hrebenciuc a fost reţinut.

 

Andrei şi Viorel Hrebenciuc au ajuns la DNA Braşov în jurul orei 04.00.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Viorel Hrebenciuc a decarat că adevărata ţintă a DNA este Victor Ponta şi candidatura sa la Preşedinţie şi că el şi fiul său sunt nevinovaţi.

La ora transmiterii acestei ştiri, Andrei Hrebenciuc este audiat în continure, în dosarul în care Viorel Hrebenciuc este urmărit penal în legătură cu retrocedarea ilegală a unor păduri.

Miercuri, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la biroul din Bucureşti al lui Andrei Hrebenciuc, precum şi la birourile unor avocaţi care ar fi vizaţi în acelaşi dosar.

Potrivit procurorilor care instrumentează dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, fostul şef al SPP Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Viorel Hrebenciuc că, prin intermediul angajatului DNA, poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, astfel că deputatul i-ar fi propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date nedestinate publicităţii.

În schimbul acestor servicii, Iliescu i-ar fi cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale, de profesie arhitect, sens în care deputatul i-a promis că, prin intermediul fiului său, Andrei Hrebenciuc, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică, mai spun procurorii anticorupţie.

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, că fiul său nu este implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, deputatul susţinând că acest lucru "este o prostie".

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anunţat, luni, de procurorii DNA că este urmărit penal într-un nou dosar, în care este acuzat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, trafic de influenţă, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
newsit.ro
Inca o lovitura pentru Andrei Hrebenciuc
Inca o veste rea pentru Andrei Hrebenciuc: http://www.newsit.ro/andrei-hrebenciuc-suspendat-din-ase-din-cauza-dosarului-retrocedarilor/
24 oct, 2014
nemuriciul
Ciuma Roşie se clatină...
Fraţilor! LA VOT ! România este în recesiune. Încep să cadă infractorii ca spicele! Încet, încet vor plăti cei tot mai "graşi". Cei care "mor de grija" celor săraci, miliardari care fac pe social-democraţii, lacomi de nu se mai satură şi care ne mint şi ne înşeală, furând o ţară din ce în ce mai săracă!... Elena şi Băse vor plăti şi ei, dacă sunt vinovaţi, dar GROSUL este în TAGMA JEFUITORILOR cu minţi de despoţi, care pun "lăbuţa" pe ţară ca pe o pradă! Zeci de mii de hectare, prejudicii de sute de milioane de lei din contracte-jaf şi deturnări de fonduri - de comparat cu "indexarea" pensiilor şi un kg de făină la alegeri (altă infracţiune, dealtfel!).

Ei sunt din os de bolşevic, pun batista pe ţambal, pun mâna pe Justiţie, pe Parchet, pe DNA şi pe Servicii, răspândesc minciuni televizate şi votează legi de amnistiere a fărădelegilor.

Nu vă lăsaţi ademeniţi de pomeni "socialiste" din bani guvernamentali, de un litru de ulei, o găleată de plastic şi un kil de zahăr! Este derizoriu, e trist!...

NU POT EI FURA CÂT PUTEM NOI VOTA!... Iar dacă nu votăm, să ne amintim că NU PUTEM NOI DUCE CÂT POT EI ÎNCĂLECA! Vorbiţi cu părinţii, cu bunicii, cu mătuşile pasive sau fermecate de Mafie, sau cu rudele, cu prietenii -- arătaţi-le adevărul şi rugaţi-i să meargă la vot!

Bravo DNA, bravo SRI ! De când corupţia a fost definită ca atentat la siguranţa naţională, se lucrează fără încetare şi cu succes, răscolindu-se kk...turi îngrozitor de vechi (10 ani!). Pe când şi jafurile de acum 20 de ani?! Totul lasă urme!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ