Angela Filote: România este singurul stat membru UE cu rată de absorbție sub 60% a fondurilor europene

| 04 feb, 21:37

Șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, a declarat miercuri seara, la Ploiești, că România este, în acest moment, singurul stat membru al UE care are o rată de absorbție a fondurilor europene de sub 60% pentru exercițiul 2007-2013, adăugând însă că, în ultimii doi ani, rata de absorbție a crescut 'spectaculos'.

"România este acum singurul stat membru care are o rată de absorbție sub 60% și nu mai are decât anul acesta pentru a încerca să folosească cât mai mult din finanțările care au venit pe perioada 2007-2013. Sigur că pe anul acesta se va face ce se mai poate face în lunile care mai sunt până în decembrie, dar ce este important este să nu trecem în următoarea perioadă de finanțare, 2014 — 2020, cu aceleași probleme. Deci, ele trebuie rezolvate înainte de a lansa noile apeluri pe noua perioadă financiară', a declarat Filote, într-o conferință de presă la Camera de Comerț și Industrie (CCI) Prahova, conform Agerpres.

Citeşte şi: Teodorovici: Anul acesta depășim o absorbție de 80% din fondurile europene


Aceasta a arătat că, potrivit ultimelor date, rata de absorbție a fondurilor europene de către România este de 56%, cu 20 de puncte procentuale sub media europeană. 'România este cu 20 de puncte procentuale sub medie, asta în condițiile în care toată lumea recunoaște că, în ultimii doi ani, s-au făcut eforturi și a crescut spectaculos rata de absorbție', a afirmat șeful Reprezentanței CE în România.

Printre motivele care au făcut ca rata de absorbție să fie de sub 60%, Angela Filote a menționat 'hățișul birocratic' și schimbarea regulilor 'în timpul jocului'. 'Superbirocratizarea, hățișul birocratic în procedurile de accesare a fondurilor europene și schimbarea regulilor jocului în timpul jocului. (...) Această incertitudine legislativă și procedurală care face foarte mult rău', a mai spus Filote.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ