ANGELA MERKEL a vizitat târgul de Crăciun unde anul trecut a fost comis un atentat cu un camion

| 14 dec, 11:15

Cancelarul german Angela Merkel a făcut marți o vizită surpriză la târgul de Crăciun Breitscheidtplatz din Berlin, unde anul trecut a avut loc un atentat terorist cu un camion, 12 persoane fiind ucise și alte câteva zeci rănite, transmite dpa.

Șefa executivului german a vizitat pentru circa 30 de minute târgul, localizat în fața bisericii Kaiser Wilhelm, în partea de vest a Berlinului.

Târgurile de Crăciun reprezintă adevărați magneți pentru localnici și turiști, care pot cumpăra în general produse gastronomice și băuturi tradiționale și îmbrăcăminte.

După atacul de anul trecut de la Berlin, măsurile de securitate în târgurile anuale de Crăciun amenajate în Germania au fost consolidate cu parapeți de beton pentru a preveni eventuale alte atacuri cu vehicule.

La 19 decembrie 2016, cetățeanul tunisian Anis Amri și-a îndreptat camionul pe care îl conducea spre târgul de Crăciun din centrul capitalei germane, omorând 12 persoane și rănind cel puțin 70. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ