Angela Merkel consideră uciderea civililor în Siria un 'masacru'

| 28 feb, 09:15

Cancelarul german, Angela Merkel, a condamnat joi uciderea civililor în Siria referindu-se la un 'masacru' şi a afirmat că Berlinul va discuta cu Rusia în cadrul eforturilor de a se pune capăt violenţelor, relatează Reuters şi AFP.

'Ceea ce vedem în prezent, evenimentele teribile din Siria, un regim care nu luptă împotriva teroriştilor, ci împotriva propriului popor, uciderea copiilor, distrugerea spitalelor, toate acestea reprezintă un masacru care trebuie condamnat', a declarat Angela Merkel, referindu-se la bombardamentele lansate de regimul sirian în Ghouta Orientală, fief al rebelilor în apropiere de Damasc, soldate, începând de duminică, cu circa 300 de morţi şi peste 1.400 de răniţi.

Cancelarul Merkel a afirmat că Berlinul va discuta cu Moscova despre războiul din Siria.

'Trebuie să facem tot ceea ce este în puterea noastră pentru a pune capăt acestui masacru', a mai spus ea, vorbind de la tribuna Bundestagului.

De la lansarea, duminică, a unei noi campanii aeriene împotriva enclavei siriene unde sunt asediaţi circa 400.000 de locuitori, 296 de civili, inclusiv 71 de copii şi 42 de femei, au fost ucişi şi alţi circa 1.400 - răniţi, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO). Totodată mai multe spitale au fost scoase din funcţiune.

Regimul lui Bashar Al-Assad încearcă să cucerească Ghouta Orientală, de unde rebelii întreprind atacuri cu obuze, soldate uneori cu victime, asupra capitalei Damasc. Această regiune este ultimul bastion controlat de către rebeli în apropiere de Damasc.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ