UPDATE ANI: Deputatul PDL Florin Popescu, acuzat de conflict de interese

| 24 apr, 2013

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în vederea cercetării lui Florin Aurelian Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezent deputat PDL, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

UPDATE Deputatul PDL Florin Popescu a declarat, pentru Gândul.ro că a fost la ANI în urmã cu douã sãptãmâni, în legãturã cu acuzaţiile care i se aduc, el menţionând că va ataca în instanţă hotărârea, fără însă a ataca ANI, instituţie pe care a precizat că o "respectă".
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţan Dâmboviţa a admis că a semnat o serie de acte adiţionale în beneficiul firmei PROCOR, cu argumentul că la acel moment nu avea vicepreşedinţi pe care să îi delege în acest sens.

"Contractul la care se face referire a fost semnat în mai 2008 de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Gheorghe Ana. După ce am câştigat alegerile, eu am vândut acţiunile la firma PROCOR. E adevărat că am semnat nişte acte adiţionale la acel contract, întrucât timp de un an la Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu am avut majoritate, era majoritate PSD-PNL şi din acest motiv nu am avut nici vicepreşedinţi pe care să îi deleg. Nu avea cine sã le semneze altcineva", a spus Popescu, adăugând cã "acele acte au fost semnate şi de secretarul judeţean şi de directorul departamentului juridic".

ANI informează miercuri că, în urma evaluărilor efectuate, a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese de către Florin Popescu, întrucât, în calitate de preşedinte al CJ Dâmboviţa, a semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări nr. 436/20.10.2010, precum şi şapte acte adiţionale la contractul de lucrări nr. 134/19.06.2008, încheiate între CJ Dâmboviţa şi SC Procor SA.

Potrivit ANI, Florin Popescu a deţinut calitatea de asociat la SC Procor SA, până în luna iunie 2008, iar beneficiul patrimonial obţinut este de 1.003.509 lei (aproximativ 228.070 euro).

Florin Aurelian Popescu a fost preşedinte al CJ Dâmboviţa în perioada 2008 - 2012 şi a deţinut în cadrul Procor SA calitatea de asociat (în perioada 17 iunie 1991 - 14 iunie 2008) şi funcţia de administrator, membru în Consiliul de Administraţie (în perioada 28 iunie 1999 - 8 iulie 2003).

Potrivit ANI, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, Florin Popescu a semnat şapte acte adiţionale intervenite la contractul de lucrări nr. 134/19.06.2008, prin care a fost modificat, în principal, preţul contractului de lucrări, aducând un beneficiu material societăţii comerciale Procor, la care el a deţinut calitatea de asociat până în iulie 2008.

De asemenea, Florin Popescu a semnat, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, şi contractul de lucrări nr. 436/20.10.2010, în valoare de 201.541 lei, între CJ Dâmboviţa şi Procor SA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ