ANI: Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, în conflict de interese

| 08 apr, 10:04

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara (suspendat din funcţie începând cu data de 11 decembrie 2014).

Potrivit ANI, Molot ar fi participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii CJ privind aprobarea acordării unei finanţări nerambursabile de două milioane de lei, pentru anul 2013, Episcopiei Devei şi a Hunedoarei. 

"Mircea Ioan Moloţ a activat în perioada 15 mai 2010 - 10 martie 2014 ca membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei şi Hunedoarei, fiind delegat şi ca membru al Consiliului Eparhial", precizează un comunicat al ANI. 

Potrivit sursei citate, persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile Legii nr. 215/2001, potrivit cărora "Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie (...), are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local" şi dispoziţiile Legii 393/2004, potrivit cărora "Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: (...); orice persoană fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia". 

ANI a mai constatat în cazul lui Mircea Ioan Moloţ, în urma procedurilor de evaluare, atât încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, cât şi existenţa conflictului de interese în materie administrativă. 

Acesta a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi de drepturile de care beneficiază. 

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese (...) constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective (...)", se arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ