ANI: Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, în incompatibilitate

| 17 iul, 2013

Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe primarul orașului Buzău, Constantin Boșcodeală, că s-a aflat în incompatibilitate timp de trei ani, când a deținut simultan funcţia de primar al Buzăului şi calitatea de reprezentant al Municipiului Buzău în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor S.C. AQUAFOR S.A. Buzău.

Legea incompatibilității nr. 161/2003 stipulează că „Funcţia de primar [...] este incompatibilă cu [...] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”, se motivează într-un comunicat ANI.

Primarul a fost informat despre declanşarea procedurii ANI și riscă să nu mai poată candida la funcția de primar timp de trei ani (Boșcodeală se află la al cincilea mandat consecutiv de primar). „Persoana [...] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică [...] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, spune legea incompatabilității.

Cu o doar zi înainte de anunțul ANI, primarul Constantin Boșcodeală a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, ceea ce a prejudiciat bugetul local cu 4,2 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ