ANI: Primarul orașului Târgu Frumos, în conflict de interese

| 12 iul, 13:04

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că primarul orașului Târgu Frumos din județul Iași, Ionel Vătămanu, s-a aflat în conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ionel Vătămanu a semnat, în calitate de primar, un contract având ca obiect concesionarea unui teren de 98 mp către SC Țac Țac SRL, societate comercială unde soția edilului este administrator și asociat.

ANI a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul altor patru aleși locali.

Astfel, Dorel Drăghia, consilier local în comuna Călinești, județul Argeș, s-a aflat în incompatibilitate, deoarece a exercitat simultan, începând cu data de 21 iunie 2012, calitatea de consilier local și funcția contractuală de asistent personal în cadrul Primăriei comunei Călinești.

Grigore Cifor, consilier local în comuna Feldru, județul Bistrița Năsăud, s-a aflat în conflict de interese, întrucât a participat la deliberarea și adoptarea a două hotărâri cu privire la Asociația Crescătorilor de Ovine Gergeleu — Nepos, județul Bistrița Năsăud, unde el este președinte. Această asociație a primit în concesiune pajiștile aparținând domeniului public al comunei Feldru.

Ioan Sterp, consilier local în comuna Hidișelu de Sus, județul Bihor, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local prin care societatea comercială "Sterp Ioan Persoană Fizică Autorizată" a primit în închiriere un imobil situat în satul Hidișelul de Sus.

Dănilă Pop, consilier local în comuna Sălsig, județul Maramureș, s-a aflat în conflict de interese, deoarece a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea inițierii procedurii de închiriere a unor suprafețe de pășuni și pajiști aflate în domeniul public al comunei Sălsig, contract încheiat cu Asociația Producătorilor Agricoli "Valea Sălajului", unde consilierul deține calitatea de membru fondator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ