Antena 3, amendată cu 30.000 de lei pentru atacul la adresa lui Andrei Pleşu

| 20 mar, 2014

Două ore de dezbateri, o jumătate de ora de discuții pe propuneri de sancționare și mai multe tururi de voturi au avut ca rezultat o amendă de 30.000 de lei pentru atacurile Antenei 3 la adresa scriitorului și filosofului Andrei Pleșu.

Două ore de dezbateri, o jumătate de ora de discuții pe propuneri de sancționare și mai multe tururi de voturi au avut ca rezultat o amendă de 30.000 de lei pentru atacurile Antenei 3 la adresa scriitorului și filosofului Andrei Pleșu.

Amenda încasată astăzi de Antena 3, cu 20.000 de lei mai mică decât cea aplicată de Consiliu aceluiași post pentru cazul Andreea Pora, a fost propusă de Laura Georgescu, președintele instiuției, și a primit votul a șase dintre membrii CNA.

Laura Georgescu a spus că propunerea sa este un compromis.

“Suntem cu cvorumul la limită, suntem deci într-o situație de compromis, decât să nu iasă nicio propunere mai bine să iasă un compromis”, a spus Laura Georgescu, în justificarea propunerii sale, de a amenda postul cu 30.000 de lei.

Propunerea de sancționare făcută de președintele Consiliului a primit votul următorilor membri: Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu. Iar “împotrivă” au votat Narcisa Iorga și Florin Gabrea.

În timpul dezbaterilor ce au precedat votul pentru aplicarea amenzii de 30.000 de lei au existat, în total, cinci propuneri de sancționare.

Mihai Gâdea l-a acuzat pe Andrei Pleşu, în emisiunea Sinteza zilei din 11 martie, că ar fi fost o “slugă” a tuturor regimurilor de după 1989.

Mugur Ciuvică, invitat în aceeași ediție a emisiunii lui Gâdea, a spus despre Pleșu că “minte ca un porc” și “e și prost omul”.

Emisiunea Sinteza zilei din 11 martie, dedicată aproape în întregime lui Andrei Plesu, vine după ce filosoful a scris mai multe texte critice la adresa lui Gadea și a Antenei 3.

Această emisiune a născut o serie de proteste din partea mai multor intelecturali, atât în mediul online, cât și în Piața Universității din Capitală.

Pe 13 martie, mai multe personalități s-au alăturat Revistei 22 apelului la solidaritate împotriva atacurilor linșajului mediatic al Antenei 3 la adresa lui Andrei Pleșu.

Pleșu a criticat dur mai multe vedete ale Antenei 3, în textul Oameni de plastilină, despre care Paginademedia.ro a scris AICI. „Antena 3 e de o „maleabilitate” ameţitoare. Atleţii ei n-au scrupulul consecvenţei, al coerenţei logice, al unor principii cît de cît constrîngătoare”, a scris Andrei Pleșu.

Pleșu despre Mihai Gâdea: „De cîte ori îl văd, îmi vine să-l întreb: „Drăguţule, tu ce vrei să te faci cînd o să fii mare? Predicator? Activist social? Fată-n casă? Şef de sală? Un singur lucru să nu încerci: gazetăria.”

Citeşte mai mult pe Pagina de Media.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ