Antonescu: Corneliu Coposu este un reper de moralitate, de etică politică

| 20 mai, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat marţi că omul politic Corneliu Coposu este un reper de moralitate, etică politică şi mai ales generozitate, pentru români şi pentru europeni.

 

'Principiile lui Corneliu Coposu au pus bazele inimii democraţiei româneşti. Fără puterea, mesajul, caracterul, sufletul şi inteligenţa sa, România de astăzi ar fi fost mai puţin democratică, mai puţin demnă şi mai puţin europeană', precizează liderul liberal în mesajul adresat cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu.

În opinia preşedintelui PNL, împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu reaminteşte de 'nevoia de unitate împotriva partidului unic, a partidului stat, a pericolului subordonării întregului aparat administrativ sub forţa distructivă a unui singure structuri, cu trecut ruşinos şi viitor incert'.

'Corneliu Coposu ocupă un loc major în istoria României, fiindcă a arătat faptul că politica trebuie să se facă în jurul verticalităţii, a credinţei şi a puterii de a pune toate celelalte lucruri în slujba moralităţii. Iar una din mizele noastre ar trebui să fie ca în realitatea comportamentului politic, în modul în care noi îi educăm pe tinerii care vor să facă politică, să intre cu adevărat ceva efectiv din modelul reprezentat de Corneliu Coposu', se mai precizează în documentul citat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ