Antonescu face lista păcatelor lui Iohannis

| 27 noi, 2014

Izolat de conducerea liberală, Crin Antonescu pare să fi ajuns la capătul răbdărilor și, chiar dacă nimeni nu îi mai cere sfaturile, încearcă să dea o ultimă lovitură politică înainte de retragere. Ținta este chiar personajul politic pe care el l-a construit: Klaus Iohannis.

După ce prin luna august Crin Antonescu era photoshopat din pozele cu Iohannis de către activiștii PNL, ca urmare a războiului intern pornit după schimbarea leadership-ului de partid, astăzi fostul co-președinte USL își anunță pe de-o parte retragerea din politică, iar pe de altă parte îi dă sfaturi noului președinte.

Timp de peste 5 ani, începând cu pregătirea candidaturii din 2009, Crin Antonescu s-a definit drept viitorul președinte al României. La un moment dat, în perioada referendumului din 2012, a și fost interimar. Dar toate speranțele i s-au năruit atunci când a decis ruperea USL, fiind mazilit în PNL și înlocuit fără remușcări de Klaus Iohannis, mâna sa dreaptă.

Citeşte şi: Antonescu, către Ponta: "Nu-l vrei vicepremier pe Iohannis? Cine ştie ce altceva va ajunge..."

Astăzi, izolat de conducerea liberală, Antonescu pare să fi ajuns la capătul răbdărilor și, chiar dacă nimeni nu îi mai cere sfaturile, încearcă să dea o ultimă lovitură politică înainte de retragere. Ținta este chiar personajul politic pe care el l-a construit: Klaus Iohannis. Într-un interviu pentru o publicație online, Antonescu a făcut o listă a păcatelor noului președinte.

Printre principalele critici se numără apropierea prea mare de „partizanii clasici ai lui Traian Băsescu”, cărora le oferă o „prezumție de inocență” pentru că „s-au năpustit să se legimiteze drept susținători și chiar creatori ai învingătorului alegerilor”.

Totodată, fostul președinte PNL consideră greșită abordarea unora de a se vedea drept “iohaniștii, noua speranță a democrației românești”, pentru că atât el, cât și Victor Ponta au avut inițiative utile în trecut, în cadrul Uniunii Social Liberale.

Citeşte şi: Votanții încep să vadă cine este Iohannis

Mai mult, Antonescu a subliniat că cea mai mare problemă a noului PNL este identitatea, pentru că nu se poate defini drept singurul partid care apărăstatul de drept și care nu întreține corupții, iar dreapta doctrinară nu are o imagine clară în România.

Iar în legătură cu șansele proprii într-o eventuală confruntare prezidențială, acesta a recunoscut că probabil ar fi fost învins de Victor Ponta în turul II, pentru că nu ar fi putut mobiliza un număr suficient de mare de votanți din cauza percepției că este politician.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2014
euroak
Cacarau draga. daca nu te dadeai cu ciuma rosie la lovitura de stat din 2012 erai azi presedinte idiotule.
28 noi, 2014
cantautor
Mircea Goană i-a încurajat pe "PSD-diştii adevăraţi" să îşi ia partidul înapoi, partid confiscat de "frăţia banului Ghiţa-Ponta-Dragnea", din care el nu face parte. El şi-a exprimat convingerea că obstrucţionarea votului din diaspora a fost un plan deliberat a lui Ponta, deşi a fost sfătuit să facă secţii suplimentare de vot.
28 noi, 2014
Paula Aparaschivei
Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, susține că în anul 2009 Victor Ponta s-a dus acasă la Traian Băsescu și l-a rugat să-l pună ministru al Justiției, asta în timp ce în public îl ataca cu toate forțele.

”Vreți să vă spun că în 2009, când noi făceam guvernarea cu Traian Băsescu el a mers la Traian Băsescu acasă sau la birou și l-a rugat să-l pună ministru la Justiție. S-a umilit la Traian Băsescu ca să-l pună ministru la Justiție. În același timp, el spunea toate lucrurile alea despre Traian Băsescu.

Așa face cu toată lumea: Miau-miau! Nu spune nimic în ședință și apoi iese și spune total pe invers. A avut dreptate președintele când a spus că e pisicuț”, a declarat Vanghelie, la Realitatea TV.
28 noi, 2014
Paula Aparaschivei
La câteva ore de la excluderea sa din PSD, Mircea Geoană susţine că despărţirea sa de partid a fost regizată Victor Ponta şi Liviu Dragnea pentru a acoperi eşecul „fenomenal” de la prezidenţiale. Invitat la GÂNDUL LIVE, Geoană a susţinut că „Ponta trebuia să-şi dea demisia de la PSD în prima secundă” şi a comentat că partidul va pierde guvernarea în curând, iar actualul şef al social-democraţilor va fi istorie peste câteva luni. „Cât stă la guvernare Ponta stă la şefia PSD, când va pierde guvernarea va fi executat fără milă”, a spus el.
28 noi, 2014
dan slugarescu
Legea amnistiei nu a fost facuta pentru partid ci special pentru Sebastian Ghita care are mai multe procese pe rol si care nu s-ar terrina tocmai favorabil", sustine Vanghelie care mai spune ca "Ponta si Ghita sunt legati ombilical si au monopolizat toate licitatiile publice", a punctat Vanghelie.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ