Antonescu: Nu avem în vedere nicio alianţă pentru prezidenţiale

| 19 mai, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, la Slatina, că partidul pe care îl conduce a făcut aproape toate alianţele posibile şi nu regretă acest lucru deoarece acestea şi-au atins scopul pentru care au fost create, însă acum nu are în vedere o altă alianţă, ci construirea unei majorităţi în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi pentru a forma un nou guvern.

 

'Eu, alianţele mi le-am cam făcut. Am făcut cam toate alianţele posibile, nu regret. Nici Alianţa D.A., care trebuia făcută şi care şi-a atins scopul, nici alianţa USL, care trebuia făcută şi care şi-a atins o mare parte din scop. Acum, nu cred, însă, că mai este momentul alianţelor, nu avem în vedere nicio alianţă, avem în vederea construirea unei majorităţi, pentru prezidenţiale şi bineînţeles pentru un alt guvern', a afirmat Antonescu răspunzând unei întrebări privitoare la o posibilă alianţă politică după alegerile europarlamentare.

Liderul PNL a explicat de ce liberalii au făcut înainte de 2004 alianţă cu PDL şi apoi înainte de alegerile din 2012 alianţă cu PSD.

'Noi am rămas pe poziţiile de principiu, pe poziţiile fundamentale pe care ne situăm de ani de zile. Pentru aceste poziţii, pentru aceste obiective, pentru aceste principii am făcut sau am desfăcut alianţe. Am făcut USL ca să ne opunem tentativei lui Băsescu şi a PDL-ului de a face un partid stat în România. Am pus capăt, forţaţi, USL, pentru că nu am acceptat tentativa domnului Ponta şi a PSD-ului de a reface un partid stat în România. Am susţinut anumite politici, atât în domeniul economic cât şi în domeniul administrativ, cu consecvenţă, nu le-am dat portul Constanţa, de exemplu şi pe acelea le susţinem şi acum. Am susţinut anumite poziţii legate de statul de drept, de regimul justiţiei independente, pentru care ne-am bătut cu Traian Băsescu şi pentru care ne vom bate cu Victor Ponta', a adăugat Antonescu.

Preşedintele PNL a mai afirmat că nu are 'emoţii' la alegerile pentru Parlamentul European, deoarece PNL este mai mobilizat şi mai determinat ca oricând.

'Niciodată PNL nu a fost mai motivat şi mai mobilizat pentru această bătălie electorală cu multiple semnificaţii', a conchis Crin Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ