Antonescu nu crede în Iohannis

| 19 iul, 2014

Alegeri Prezidențiale 2014. Nici măcar Antonescu nu mai crede în Iohannis pentru Cotroceni, un detaliu care – coroborat cu sondajele comandate de PNL și care semnalează că noul președinte al PNL va pierde în fața lui Victor Ponta – este cu atât mai semnificativ cu cât fostul edil al Sibiului a fost adus în partid, cu surle și trâmbițe, chiar de către acesta.

Prezidentiale 2014. Ce-i drept e drept, de atunci relațiile dintre cei doi nu au încetat să se răcească, în prezent fiind undeva unui zero absolut al dușmăniei totale și al resentimentului cel mai profund.

Crin Antonescu, răzbunător cum îl știm, nu ratează nicio ocazie să-i pună bețe în roate noului său șef pe linie de partid, dacă nu altfel atunci măcar reamintindu-i ori de câte ori are ocazia că încă nu și-a jucat ultima carte și, chiar dacă și-a pierdut puterea în PNL, mai are un cuvânt de spus cel puțin în legătură cu candidatura la prezidențiale, la care nu renunță sub nicio formă.

Citește și: Antonescu este decis să intre în conflict cu Iohannis

Crin Antonescu candidat. Imediat după ce și-a reconfirmat candidatura – indiferent ce vor spune sondajele de popularitate – Crin Antonescu a început să detalieze subiectul, declarând că Iohannis nu ar fi un candidat care să-l inspire. Fără un astfel de candidat, conform afirmațiilor lui Crin, votul ar fi doar unul negativ, nu pro Iohannis cât contra Ponta.

„Dacă nu, voi fi un oștean în rând care va spune: votați-l pe al nostru că e mai bun, să nu câștige domnul Victor că uite ce rău e. Omul acela trebuie să-mi dea convingerea că nu candidează doar ca să-l blocheze pe Victor Ponta. Klaus Iohannis nu este și nu a fost nici măcar o zi candidat la președinție și nu am cum să răspund.”

Citește și: Un nou episod din Crin şi obsesia pentru Cotroceni

Klaus Iohannis candidat. Argumentul, oricum l-am analiza, are câteva particularități cel puțin bizare: în primul rând nu ne este clar ce relevanță ar avea în cursa pentru Cotroceni ”vechimea de candidat” la care face referire fostul președinte PNL. În al doilea rând, argumentul că Iohannis nu are alt merit decât acela de a fi contra Victor Ponta este cel puțin discutabil, dacă nu de-a dreptul șchiop, pentru că însuși Crin Antonescu nu a făcut altceva, de la începutul anului trecut, decât să se poziționeze în același fel... Întreg partidul liberal a renunțat la orice pretenție de salvare a aparențelor, fără să vină cu soluții politice și economice alternative, adică esența unei opoziții constructive și rezumându-se la campanii negative, ce au urmărit exclusiv corodarea capitalului politic obținut de Victor Ponta și social democrați. Este și aceasta o metodă de urmat, chiar dacă nu cea mai recomandabilă, însă nu vedem de ce ar fi mai blamabil Iohannis acum, pentru o astfel de abordare, decât a fost însuși Crin Antonescu, până să piardă controlul și conducerea în propriul partid.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, diagnostic necruțător pentru Crin - E labil psihic!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 2014
IZAURA
Chiorul i_a furat mintile lui antonel
CUM NU MAI CREDE CĂCĂRĂU IN RAHAT SĂSESC ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ