Antonescu: Nu s-a pus problema schimbării lui Radu Stroe

| 22 ian, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că în discuţia cu premierul Victor Ponta nu s-a pus problema schimbării din funcţie a ministrului de Interne, Radu Stroe.

"Nu s-a pus această problemă. Nu s-a discutat. Nu a propus primul ministru, nu m-am opus eu. Responsabilitatea atât cât a fost, cât o găseşte şi raportul, cât a evaluat-o şi primul ministru la nivelul MAI s-a soldat totuşi cu demisia unui secretar de stat care era direct responsabil în această chestiune. A fost propunerea premierului, pe care eu am găsit-o justificată şi pe care o susţin", a afirmat Antonescu, la sediul PNL, conform Agerpres.

Întrebat de ce mai este ministru Radu Stroe, Antonescu a răspuns: 'Pentru că aceasta a fost decizia primului-ministru'.

"În momentul în care PNL va dori să schimbe un ministru, îl va schimba, adică va cere premierului revocarea. Aceasta a fost decizia primului-ministru, în baza raportului pe care vicepremierul Gabriel Oprea l-a făcut şi am fost de acord cu ea', a mai declarat liderul PNL.

Antonescu a apreciat că situaţia lui Radu Stroe nu este comparabilă cu cea a fostului ministru al Culturii Daniel Barbu, care şi-a dat demisia în urma unor declaraţii nepotrivite.

"Nu cred că sunt declaraţii comparabile. Eu regret faptul că din întâmplarea cu ministrul Barbu nu s-a reţinut ceea ce totuşi era semnificativ, că şi în România un ministru îşi poate da demisia pentru o declaraţie nefericită, că se procedează civilizat din punct de vedere politic", a spus Antonescu.

El a spus că principala problemă este funcţionarea instituţiilor, nu declaraţiile demnitarilor.

Citeşte şi: Stroe: Îmi reproşez că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia de la Cluj

"De asta este greu să fii ministru, demnitar, pentru că trebuie să înţelegi că orice declaraţie, orice cuvânt, orice expresie a chipului în asemenea moment de mare emoţie publică sunt importante. Dar asta nu este prima noastră problemă, ci funcţionarea instituţiilor şi respectarea procedurilor", a declarat Antonescu cu privire la declaraţia lui Radu Stroe potrivit căreia regretă faptul că accidentul aviatic a avut loc în mandatul său.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ