Antonescu: PNL şi PSD trebuie să facă eforturi pentru redobândirea unei solidarităţi maxime

| 16 mai, 2013

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat că liberalii şi social-democraţii trebuie să facă eforturi pentru redobândirea unei solidarităţi maxime aşa cum a existat ea de la înfiinţarea USL.

"Relaţiile în interiorul USL - trebuie să spun că în a doua parte a lunii aprilie şi până la Paşte a survenit o dificultate în interiorul USL legată de aspectele cunoscute serios sau ironic sub numele de coabitare, povestea propunerilor pentru procurorii şefi se cunoaşte foarte bine acest context. Decizia fermă a noastră, a liberalilor şi a partenerilor social-democraţi şi a lui Victor Ponta şi a mea este de a depăşi acest episod chiar dacă poziţiile noastre au fost divergente şi evaluările rămân diferite pentru că avem angajamente majore, în primul rând cel de guvernare, pe care dorim să le ducem la capăt cu succes", a declarat liderul liberal, citat de Agerpres.

Crin Antonescu a subliniat că decizia comună a liberalilor este de a face eforturi pentru redobândirea unei solidarităţi maxime aşa cum ea a existat de la înfiinţarea USL. Preşedintele PNL a arătat că în deciziile guvernamentale nu a existat un moment de sincopă, deşi au avut puncte de vedere care nu au fost identice.

Liderul PNL a explicat că eforturile pentru redobândirea solidarităţii maxime constau ''în grija pentru ceea ce se formulează din punct de vedere public''.

"Avem probleme, vorbim atât cât se cuvine din punct de vedere public şi cât suntem datori să vorbim despre ele pentru că nişte oameni ne-au votat şi au dreptul să ştie ce se întâmplă cu cei care i-au votat. Eforturile constau în grija pentru ceea ce formulăm din punct de vedere public. Există o cultură la noi atunci când se deschide cutia Pandorei să începem să schimbăm critici sau mai mult decât critici. Experienţa tristă a coaliţiilor care au mai existat în România, nu vrem să eşuăm aşa cum au eşuat acele coaliţii şi prima formă de efort este să avem grijă la sensibilitatea celuilalt, la faptul că lucruri pe care nu le putem rezolva între noi nu se vor rezolva nici în comunicare publică, ceea ce e cu totul altceva decât dreptul de a avea opinii diferite în legătură cu anumite subiecte", a precizat Crin Antonescu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ