Antonescu: Ponta a vorbit din nou, în prezenţa lui Biden, în dublu limbaj

| 21 mai, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri că premierul Victor Ponta a vorbit din nou 'într-unul din cele două limbaje ale sale' atunci când a menţionat în prezenţa vicepreşedintelui Joe Biden că nimeni nu trebuie să fie deasupra legii, dar 'păstrează după colţ legea amnistiei şi graţierii'.

'Am văzut declaraţiile primului ministru al României care în compania domnului Biden a vorbit din nou, într-unul din cele două limbaje ale sale, a vorbit din nou despre lucruri care ar trebui să se facă şi care, chipurile, se fac de către Guvernul său şi de către domnia sa personal, despre faptul că nimeni nu trebuie să fie deasupra legii, despre faptul că instituţiile trebuie să funcţioneze corect şi despre faptul că lupta împotriva corupţiei trebuie menţinută şi intensificată. Se poate naşte întrebarea: când spune domnul Ponta adevărul? Când declară, fie la Bruxelles, fie la Washington, mai demult, fie acum în prezenţa vicepreşedintelui american ce declară, sau atunci când păstrează după colţ legea amnistiei şi graţierii şi atunci când se duce personal, trăgând după sine şi cei mai mulţi membri ai Guvernului care sunt şi membri ai Parlamentului pentru a vota împotriva ridicării imunităţii pentru începerea urmăririi penale în cazul unor parlamentari, sau atunci când în proximitatea biroului său oficial de la Guvern domnul Duicu şi alţii ca el fac trafic de influenţă la vedere?', a spus Antonescu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că 'e frumos să vorbim despre domnia legii şi despre statul de drept la ocazii, exact cum unii cântă la nunţi' şi a precizat că domnia legii este o chestiune de zi cu zi.

'Cum să cred pe cineva ca primul ministru şi oamenii săi din Guvern, din majoritatea parlamentară, din instituţii, atunci când în campanie electorală un lucru simplu şi fără mare miză, ca respectarea unor hotărâri ale unor Birouri Electorale Judeţene sunt încălcate, când înlăturarea unor materiale electorale declarate ilegale nu se petrece, când în dispreţul vădit al acestor hotărâri, deci al domniei legii, deci al statului de drept, domnul Ponta şi ai săi nu numai că nu înlătură materialele respective, dar produc şi altele noi, îmi scriu - dragă Crin, mă anunţă şi pe mine că USL trăieşte. (...) Eu discut de un fapt esenţial care ţine de respectarea legii, faptul că din cele 32- 34 de decizii ale Birourilor Judeţene nu s-a procedat în consecinţă şi PSD şi Ponta sfidează legea', a menţionat preşedintele liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mai, 2014
Arhimede
Campanie gretoasa.
Antonescu este defazat din pacate cu cinci ani pe putin. Foloseste aceleas lozinci , puerile, care au prins in campania lui Basescu , atunci in 2009. Acum , dupa terminarea celui mai pagubos mandat al lui Basescu, sa vi cu retorica basista, tu liberal, este cel putin gretos. Pentru asta si pentru nenumaratele gafe, Antonescu iese din politica pe usa din dos.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ