Antonescu: Povestea cu USL nu mai poate fi crezută. PNL este cea mai puternică forţă de opoziţie

| 26 mai, 2014

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni că 'povestea cu USL nu mai poate fi crezută', iar PNL este 'cea mai puternică forţă de opoziţie în acest moment faţă de PSD şi guvernul său'.

 

'Un lucru este clar. Nu se pune problema ca PNL să revină într-o combinaţie de guvernare alături de PSD (...) nu se pune problema ca PNL să nu îşi asume, şi cred că este misiunea sa, împreună cu alţii, de a avea o alternativă la Guvernul Ponta - PSD', a spus Crin Antonescu, la o conferinţă de presă.

Liderul PNL a mai afirmat că votul de duminică nemulţumeşte toate partidele. Antonescu a spus că îşi asumă 'eşecul' PNL, dar nu îşi va depune demisia 'în faţa presei', ci în Biroul Politic Central, ce se reuneşte luni.

Antonescu a declarat că rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European au demonstrat că Guvernul Ponta nu are susţinerea pe care o evalua anterior scrutinului.

'Guvernul Ponta III, împotriva căruia noi am depus o moţiune de cenzură pe care o vom susţine astăzi, sperăm că a doua zi după nişte alegeri vom avea cvorum şi vom avea suficienţi parlamentari (...) Guvernul Ponta III nu are susţinerea publică, politică, electorală, pentru că nu are o majoritate', a spus Crin Antonescu.

În aceste condiţii, liderul liberal a apreciat că 'bătălia pentru preşedinţia României şi pentru viitorul României este una perfect deschisă'. 'PSD are un rezultat sub exit poll-urile de aseară, dar şi sub propriile aşteptări, care arată că PSD şi aliaţii săi nu pot să considere că sunt câştigători ai bătăliei politice majore pentru preşedinţie', a spus Antonescu.

El a cerut un vot de 'încredere' de la 'alegătorii care nu doresc ca PSD să pună mâna pe toată România'.

'PNL speră că lumea a constatat că povestea lui Victor Ponta, în care a persistat şi aseară, povestea cu USL, nu mai poate fi crezută (...) PNL este cea mai puternică forţă de opoziţie în acest moment faţă de PSD şi guvernul său', a mai arătat Antonescu.

'Orizontul politic care se deschide este al unei bătălii stânga-dreapta, iar PNL nu are niciun fel de ezitare în a-şi asuma lupta pe partea dreaptă a eşichierului politic', a adăugat acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ