Antonescu s-a dat de gol: nu mai are încredere în Iohannis

| 15 iul, 2014

Este dificil de stabilit care ar fi expresia celei mai usturătoare înfrângeri politice suferite de Crin Antonescu în ultima perioadă.

Că a devenit, cum i-au prevestit Victor Ponta și Liviu Dragnea, un ”nimic” politic, decăzut din poziția de candidat prezidențial cu reale șanse la o cantitate neglijabilă care nu mai este luată în calcul decât – poate- de redactorii publicațiilor satirice.

Că va rămâne pe viață cu anatema liderului trădător, care și-a distrus propriul partid pe motivul de un ridicol absolut că nu era în stare să-l conducă? Sau că la vârsta la care alții îți numără laurii a devenit din punct de vedere profesional o remorcă a propriei soții, propulsate la vârful Parlamentului European prin intrigi și învârteli care l-au compromis definitiv pe ”prințul consort” Antonescu în ochii partenerilor politici de odinioară?

Este greu de stabilit un top al acestor ”rușini” succesive de care s-a acoperit Crin Antonescu, dar cu siguranță că printre acestea își va găsi un loc de frunte și Klaus Iohannis, neamțul minune pentru care Antonescu a pus în joc și a pierdut încrederea tuturor celor care au crezut și au votat pentru USL – și a unei părți importante dintre aceia care mai târziu au votat pentru PNL.

Citeşte şi: Iohannis, mesaj pentru Crin: Parcă te-ai retras. Îmi amintesc că te-ai şi răzgândit

Cel care era prezentat de fostul lider liberal ca un Mesia, unic salvator al liberlismului din România și o valoare fără de care guvernul USL risca să se răstoarne cu roțile în sus în șanț, s-a dovedit până la urmă, prin ironia sorții, un partener pe măsură lui Crin Antonescu.

Trădat, înlăturat și discreditat în propriul partid de către protejatul care nu s-a sfiit să-l calce pe gât cu propria ocazie, Crin Antonescu scapă porumbelul în discurs și admite -poate involuntar- în prezent că s-a înșelat profund în ceea ce-l privește pe ”providențialul” Iohannis, primarul cu prea multe case adus de la Sibiu să dărâme acoperișul și de pe PNL.

Cine ar fi putut prevesti în timpul crizei guvernamentale care a dus la distrugerea USL că Antonescu va ajunge și încă atât de curând să declare despre protejatul promovat cu cerbicie că nu este de încredere? ”În acest moment eu nu cunosc răspunsul la câteva întrebări extrem de importante: care sunt articulaţiile proiectului prezidenţial al lui Klaus Iohannis, care este varianta domniei sale privitoare la conducerea PNL după o asemenea candidatură, care sunt variantele domniei sale privitoare la conducerea Guvernului sau unui Guvern în care PNL să participe, sunt întrebări la care trebuie să am răspunsul pentru a discuta despre acest proiect”, a fost recunoașterea tardivă a propriei înfrângeri, colosale, făcute de Crin Antonescu într-un interviu pentru Gândul Live.

Dă-i Doamne românului mintea cea de pe urmă, se spune adesea, dar printre aceleași mostre de înțelepciune populară mai găsim una care îi vine mănușă fostului candidat prezidențial Crin Antonescu: dacă vrei să râdă Dumnezeu de tine, spune-i ce planuri de viitor îți faci...

Citeşte şi: Război total în PNL. Crin îi dă la operație lui Iohannis fără menajamente

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iul, 2014
Aurel
Crin, o floare ofilita.
Ma distreaza asa zisii comentatori, ca inloc sa comenteze esenta articolului ,care are ca subiect principal un individ ,Crinul vestejit, care a reusit „performanta” sa distruga USL si apoi propriul partid, PNL , care a adus la conducere o iuda , un neamt corcit , ahtiat de agonileala in case si dracu mai stie in ce, unul care seamana din ce in ce mai mult cu chiorul din dealul Treicoceni , un individ tinut acum pe tusa partidului si care mai asteapta sa primeasca o mica ciosvarta din masa imbelsugata a sasului si a tradatorilor care l-au impins in prapastie . Acesti asa zisi comentatori , javre basiste de fapt , mancatori de cadavre si pupatori in dos a besescului, niste tipi scarbosi cere apar invariabil sa injure si sa murdareasca imaginea lui Ponta , a guvernului si a romanilor in general ... Sa le fie rusine !
15 iul, 2014
SAG
Viitorul presedinte de.....
Prin tot ceea ce a facut pana acum, Crinul vestejit se recomanda a nu fi decat un bun(sau nici atat !) presedinte de......bloc
15 iul, 2014
Aurelia
"care in loc"...ar fi fost corect
corcit,chior,javre,pupatori de dos,tipi scarbosi...limbaj academic
intr-un singur cuvant:Sultanescu...
15 iul, 2014
Dac Sultanescu
Doctor in drept,finante,etc
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat felul în care s-au prezentat premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Ioana Petrescu, la consultările de la Cotroceni pe reducerea CAS cu 5%.

"Dacă domnul Ponta și ministruța Harvard, dacă dl. Ponta - că săraca fata aia e adusă acolo de mână - , dacă avea argumente pregătite, cu cifre, cu procente, argumente economice, științifice, care automat erau presupuse de prezența ministrului de Finanțe, că de aia vii cu ministrul de Finanțe acolo și nu vii singur ca premier, pentru ca ministrul de Finanțe să turuie din dreapta ta argumente de acest soi, dacă aveai așa ceva, veneai la Cotroceni și îl zdrobeai pe Traian Băsescu, arătând cât de pricinos este, cum nu vrea să promulge acest proiect minunat și îi prezentai argumentele. Dacă, însă, nu ai niciun argument - și ce-am auzit în seara aceasta... - deci dna ministru e o romancieră, dom'le, mi-a adus aminte de romanele utopice de la începutul secolului XX, utopiile fabiene: o să crească, o să se albească economia neagră, o să investească mai mult actorii economici, investitorii...De unde știe ea? (...) Niște factori așa volatili îi da ca siguri, ca argumente. Argumentele dnei ministru au fost de tipul comunismului biruitor. Acolo, argumentele au tipul viitorului. Cum rezolvăm situația? Prin faptul că în viitor vom avea cu toții de mâncare pentru că suntem în comunism", a punctat Cristian Tudor Popescu, despre înregistrările cu Victor Ponta și Ioana Petrescu, de la consultarea pe reducerea CAS de la Cotroceni.
15 iul, 2014
cantautor
tacerea carlanului....!!!!
15 iul, 2014
SAG
CTP ?
Cine-i CTP ? Se stie de fapt, cine e.
Un BASIST aflat sub acoperire... Vai de argumentele lui de....basist !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ