EUROPARLAMENTARE 2014. Antonescu se teme de Tăriceanu

| 19 mai, 2014

EUROPARLAMENTARE 2014. Călin Popescu Tăriceanu reprezintă cel mai mare adversar de dreapta pe care Crin Antonescu îl poate avea la acest moment.

Zilele acestea PNL-ul şi Crin Antonescu trec printr-o perioadă extrem de grea, având în vedere rezultatul deloc bun pe care sondajele îl anunţă în legătură cu performanţa partidului în alegerile europarlamentare. Ţinând cont de faptul că intenţia de vot pentru PNL pare să se fi cantonat în jurul valorii de 15 procente, ţinta pe care liberalii şi-au asumat-o în mod oficial în alegerile pentru PE pare greu de atins până duminica viitoare.

Tot în acest context, la finalul weekend-ului ce tocmai a trecut a apărut o ştire conform căreia fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a început operaţiunea de preluare a PNL, având deja întâlniri cu liderii a cinci filiale liberale din ţară. Conform informaţiilor existente în acest moment, liderii liberali din Dolj, Ialomiţa, Gorj, Prahova şi Mehedinţi au cerut deja reprimirea lui Tăriceanu în rândurile partidului, în ciuda opoziţiei lui Crin Antonescu. De altfel, reacţia liderului liberal nu a întârziat să vină, fostul co-preşedinte USL declarând, tot duminică, despre Tăriceanu că ''există posibilitatea să se întoarcă, nu există posibilitatea să fie reprimit în PNL".

Reacţia promptă pe care actualul lider PNL a avut-o poate fi explicată cu uşurinţă doarece, din foarte multe puncte de vedere, Călin Popescu Tăriceanu reprezintă cel mai mare adversar de dreapta pe care Crin Antonescu îl poate avea la acest moment. Fostul prim-ministru este un politician experimentat, care şi-a dovedit deja calităţile de lider într-un moment în care Traian Băsescu încerca să elimine PNL-ul de la putere. De asemenea, spre deosebire de actualul preşedinte la PNL, Tăriceanu nu şi-a reevaluat opiniile faţă de USL şi faţă de preşedintele României, aşa cum a făcut-o Antonescu.

În plus, Călin Popescu Tăriceanu poate reprezenta un lider pentru acei liberali care nu fac parte din grupul de oameni pe care Crin Antonescu i-a plasat în fruntea partidului pentru a-şi consolida propria poziţie. Există oameni de la vârful PNL care consideră că decizia de a părăsi USL luată unilateral de Crin Antonesu şi de cei din jurul său reprezintă, în mod justificat, o greşeală politică imensă. Pentru aceşti liberali, mulţi dintre ei marginalizaţi de actualul lider al partidului, Călin Popescu Tăriceanu poate reprezenta un lider în jurul căruia să se coalizeze.

Astfel, preşedintele Senatului continuă să fie o ameninţare pentru Crin Antonescu şi pentru liberalii din fruntea partidului loiali domniei sale tocmai pentru că reprezintă o alternativă viabilă şi vine cu o propunere coerentă. Dacă mai adăugăm şi invitaţiile repetate pe care Victor Ponta le-a făcut în direcţia formării din nou a USL-ului, atunci avem toate elementele pentru un curent împotriva lui Crin Antonescu existent în interiorul PNL şi care pe zi ce trece devine din ce în ce mai puternic. În funcţie de rezultatul obţinut la europarlamentare, acest curent de opinie ar putea duce inclusiv la plecarea lui Antonescu din fruntea paridului mai devreme decât s-ar aştepta mulţi.

Crin Antonescu a făcut poate cea mai mare greşeală politică atunci când a părăsit USL-ul şi continuă să plătească nota de plată pentru acest gest. În schimb, proiectul Uniunii continuă să fie unul viabil, atâta timp cât liberalii vor avea capacitatea să îşi aleagă un nou lider. Din acest punct de vedere, Călin Popescu Tăriceanu poate reprezenta cea mai bună variantă, indiferent de atacurile al căror ţintă a devenit în ultima vreme din partea foştilor colegi de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mai, 2014
Dinu
Abureala
Toti pupatorii in fundul lui Ponta sunt asa de mincinosi ??? E o intrebare delicata, stiu, din poza arati ca o femeie serioasa. Lasa minciuna pentru altii ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ