Antrax, utilizat în tratamentul pentru CANCER

| 26 sep, 2014

Cercetatorii de la MIT testeaza un tratament revolutionar pe bază de antrax care ar putea sa ajute la tratamentul cancerului.

Potrivit acestora, bacteriile de antrax functioneaza precum un drog care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Tehnica este testata, in prezent, pe soareci, urmand ca, in functie de rezultate, sa fie folosita si la tratarea cancerului la om.

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca, anual, aproximativ 12,7 milioane de persoane din intreaga lume sunt diagnosticate cu cancer si 7,6 milioane mor in urma acestei boli. Aceasta inseamna ca 13% dintre toate decesele pe caz de boala inregistrate in intreaga lume se datoreaza cancerului, scrie gadgetreport.ro.

Potrivit institutiilor guvernamentale ale S.U.A., in anul 2010 se inregistrau in aceasta tara 19.441.000 de persoane peste 18 ani bolnave de cancer, adica 11,8% din populatia adulta a Americii.

Riscul ca o persoana din America sa faca cancer de-a lungul vietii este de 44,85% pentru barbati si de 33,08% pentru femei — adica una din trei femei si aproape unul din doi barbati se imbolnavesc de cancer in cursul vietii.

Europa sta insa la fel de prost ca America in aceasta problema. Astfel, incidenta cancerului in Europa a fost de 3,2 milioane de noi cazuri si o mortalitate de 1,7 milioane. Riscul de-a fi diagnosticat cu un cancer de-a lungul vietii este aproape la fel de mare ca in America.

Tag-uri: antrax, cancer
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ