Antrec: Aproximativ 80.000 de turişti au ales pensiunile pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă

| 05 ian, 2014

Circa 80.000 de turişti au ales pensiunile pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, atât Crăciunul, cât şi Revelionul pe stil nou şi pe stil vechi, în toată perioada cuprinsă între 20 decembrie 2013 şi 15 ianuarie 2014, estimându-se o creştere de 10% faţă de anul trecut, conform unui comunicat al Antrec, citat de Agerpres.

Asociaţia Naţională pentru Turismul Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) menţionează că cele mai solicitate regiuni sunt Bran-Moieciu, Bucovina, Mărginimea Sibiului şi judeţul Maramureş, urmate de judeţul Neamţ, zona Apusenilor, nordul Olteniei, judeţele Buzău, Argeş, Vrancea.

Pentru sărbătorile de iarnă, judeţele Botoşani şi Constanţa nu au primit turişti din cauza lipsei zăpezii şi a ofertelor, se precizează în comunicat. Cei mai mulţi turişti au ales în medie trei nopţi de cazare, cea mai căutată zonă de relief fiind cea submontană.

Deşi lipsa zăpezii a fost un dezavantaj, mulţi turişti dornici să schieze în staţiuni precum Predeal sau Poiana Braşov au ales pachete turistice în zona Bran-Moieciu datorită preţurilor ceva mai mici şi a dorinţei de a sărbători în mediul rural plin de tradiţii.

"În ultimii ani se observă tendinţa românilor către tradiţiile mediului rural, din cauza urbanizării accelerate. Turiştii aleg zone liniştite, situate în mijlocul naturii, vor tradiţii, vor gastronomie autentică. De asemenea, se observă o fidelizare din ce în ce mai mare a clienţilor care sosesc de multe ori an de an, la aceleaşi pensiuni", afirmă Mişu Chiruc.

Cei mai mulţi turişti străini care aleg turismul rural românesc în perioada sărbătorilor de iarnă provin din Ungaria, Ucraina, Republica Moldova şi Serbia, însă un număr mai mic vin şi din Franţa, Israel, Marea Britanie, ponderea acestora fiind de circa 15% din total, potrivit comunicatului.

În perioada 5-15 ianuarie când se sărbătoresc Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi sunt aşteptaţi circa 10.000 de turişti din Republica Moldova, Rusia, Ucraina şi Serbia. Programul 'Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC' continuă şi în această perioadă. Tarifele variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru şi o noapte de cazare, până la 600 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete.

Potrivit ANTREC, 2013 a fost un an foarte bun pentru turismul rural autohton, iar cererea a crescut per total faţă de anii precedenţi, în contextul în care din ce în ce mai mulţi români doresc pentru concediile lor tradiţii, gastronomie de calitate şi eco, linişte, natură, alături de familie, tendinţă care se va menţine şi în 2014, se arată în comunicat.

În prezent, în România sunt circa 5.000 de pensiuni, iar capacitatea totală de cazare este estimată la 80.000 de locuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ