Anunț bombă! Împaratul Japoniei va abdica. Cine îi va lua locul

| 20 oct, 12:09

Împăratul Japoniei, Akihito, în vârstă în prezent de 83 de ani, va abdica la 31 martie 2019, afirmă vineri cotidianul Asahi Shimbun, citând surse guvernamentale, potrivit Agerpres.

Potrivit ziarului, premierul Shinzo Abe urmează să aibă întâlniri cu oficiali și reprezentanți ai Casei imperiale în noiembrie înainte de a anunța oficial data abdicării, aceasta fiind pentru prima oară când un împărat ar abdica în Japonia în ultimii peste 200 de ani.

La solicitarea AFP, un purtător de cuvânt al Casei imperiale nipone a declarat vineri că "nimic nu a fost încă decis" cu privire la data abdicării împăratului.

Akihito a produs un șoc anul trecut în țară când și-a exprimat dorința de a se retrage, după ce s-a aflat peste trei decenii pe tronul Japoniei, invocând vârsta sa înaintată și probleme de sănătate.

Fiul său cel mai mare, prințul moștenitor Naruhito, în prezent în vârstă de 57 de ani, ar urma să-i succeadă pe tronul Japoniei, supranumit "Tronul Crizantemei".

Tag-uri: Japonia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ