Anunț major al lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin dezvăluie o armă ”invincibilă” a Rusiei

| 01 mar, 16:36

Rusia a dezvoltat o nouă rachetă balistică care este invincibilă, a declarat președintele Vladimir Putin, în discursul despre starea națiunii, ținut cu câteva săptămâni înaintea alegerilor, scrie BBC.

Noua rachetă a Rusiei poate ajunge oriunde în lume și este invincibilă, a asigurat Vladimir Putin. A fost un detaliu cheie al discursului președintelui Rusiei, care este așteptat să câștige ușor un nou mandat la prezidențialele din 18 martie.

Liderul de la Kremlin a folosit un clip video pentru a prezenta țării și lumii întregi noua armă care va fi capabilă să treacă fără probleme de scutul antirachetă din Europa.

Racheta cu încărcătură nucleară este una care zboară la mică înălțime, este greu de detectat și ”imposibil de oprit de orice sistem actual sau viitor de interceptare”, a spus Putin.

Dezvoltarea capacităților în domeniul Apărării a reprezentat un punct important al discursului lui Putin.

”Am adoptat 300 de noi modele de arme și am înzestrat forțele armate cu 18 noi tipuri de rachete balistice intercontinentale, două noi tipuri de rachete lansate de pe submarine, am contractat trei noi submarine nucleare”, a spus Putin.

El a mai spus că Rusia dezvoltă un focos nuclear mic care poate fi purtat de rachete de croazieră și drone submarine care pot purta la rândul lor astfel de focoase.

Putin a mai afirmat joi că vrea să reducă de două ori nivelul de sărăcie "inadmisibilă" în Rusia în cursul următorilor şase ani, adică durata viitorului mandat pe care ar urma să-l obţină, fără surprize, la scrutinul din 18 martie, relatează AFP şi TASS, citate de Agerpres.

"Noi trebuie să reducem în şase ani de cel puţin două ori nivelul de sărăcie", a declarat Putin în cursul discursului său anual în faţa camerelor reunite ale parlamentului Consiliul Federaţiei (camera superioară) şi Duma de Stat (camera inferioară), difuzat de televiziune. El a subliniat că numărul persoanelor care se confruntă cu sărăcia în ţară a trecut de la 42 de milioane în anul 2000 la circa 20 de milioane în prezent.

În discursul anual despre starea naţiunii, care intervine cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale, Putin a spus că Rusia ar trebui să se străduiască să intre în clubul "80+" - adică pe lista ţărilor cu o speranţă de viaţă de peste 80 de ani.

Principalul inamic al Rusiei şi ameninţarea majoră la adresa sa este rămânerea în urmă, a declarat Putin în mesajul său adresat Adunării Federale, în sala Manej din centrul Moscovei.

Spre deosebire de anii precedenţi, discursul preşedintelui, care se aşteaptă să câştige viitoarele alegeri prezidenţiale, este adresat de data aceasta tuturor cetăţenilor, şi nu doar elitei politice din Rusia.

Acesta este al 14-lea discurs către naţiune rostit de Vladimir Putin de când se află la putere în Rusia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ