Anunțul de ultimă oră al lui Adrian Sârbu despre Gândul: Lucrăm la asta! VIDEO

| 06 aug, 2014

Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, care editează printre altele și cotidianul Gândul a declarat că teasingurile la știrile din ziarul său sunt "forțate". Acesta a fost acuzat de participanţii la seminarul în care era invitat să vorbească de faptul că cotidianul său are titluri de tabloid.

"La lansarea sa ziarul Gândul era un produs de nişă, al triştilor şi obosiţilor ca mine. Acum are 300.000 de cititori care sunt de vârsta dumneavoastră, care sunt activi şi puternici. Este un mic proiect cam la acelaşi nivel emoţional, ca pariu, cu Pro TV", a declarat Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax, care editează şi Gândul.

Citeşte şi: Ponta: Adrian Sârbu a fost la mine în birou şi mi-a spus să-i opresc nişte controale de la ANAF

Adrian Sârbu a făcut aceste declaraţii în cadrul unui seminar organizat de o bancă din România.

- “Gândul” e singurul produs media care are o identitate şi o poziţie independentă în România

- Teasingurile sunt toate forţate şi la "Gândul". Suntem de acord, lucrez cu colegii ca să renunţe la acest stil. Noi aveam de ales între a atrage oamenii şi a scrie politically correct.

Alte idei consemnate de Cristian Niculescu - unul dintre participanţii la seminar.

• Din plictiseală, care e un extraordinar vector al creativităţii, am creat PRO TV. Am testat tot poporul român cu PRO TV-ul, să vedem dacă românii pot convinge nişte cetăţeni globali că ei contează în lume, şi aşa am făcut un exerciţiu numit pro-NATO;

• Au existat programe extraordinar de plictisitoare la PRO TV: talk showuri cu Manolescu sau cu jurnalişti celebri;

• Să fie clar: Pro TV nu e un produs de artă, nu înseamnă că nu a fost un produs creativ;

• Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce părea respect pentru libertate, democraţie, valori occidentale, începea să se clatine. Ţara era condusă prost, asteptările oamenilor nu erau împlinite şi erau concurenţi ai noştri care credeau că pot capta acest curent negativ, care putea să fie mult mai grav pentru România.

• Noi pierdeam audienţă, aveam investitori faţă de care aveam o răspundere, aveam obligaţia să ne menţinem în main stream, aveam 10.000 de angajati care trebuiau să aibă ce mânca;

• Atunci am luat o decizie antreprenorială, pe care azi pot să mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodată ontologic, al existenţei Pro TV şi a contribuţiei noastre la ceea ce a urmat după aceea. Am luat o decizie de diversiune. Ştirile de la ora 5 sunt o mare diversiune. Adica, hai să arătăm oamenilor şi partea pe care doresc s-o vadă, dar se feresc s-o recunoască. Ştirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi dispărut la Antena 1, în plus am retabloidizat şi stirile de la ora 7.

• Vreau să lansez o şcoală privată, la care să aibă acces orice copil din România şi-n 5 ani să aibă cel puţin 100.000 elevi şi să fie absolut outstanding. O şcoală cu acces nelimitat la know-how, în cloud, bazată pe ceea ce cred eu că sunt cei mai importanţi vectori în educaţie: ludic, entertainement şi social community.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ