Anunțul ministrului Finanțelor: când se va înființa Fondul Suveran de Investiții

| 05 sep, 15:39

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că în luna septembrie va fi adoptată o Hotărâre de Guvern pentru înființarea Fondului Suveran de Investiții.

”În luna septembrie vom adopta o Hotărâre de Guvern prin care vom înființa Fondul Suveran de Investiții, așa cum a decis Curtea Constituțională.”, a declarat Eugen Teodorovici, la o emisiune TV.

Deputații au votat, în luna iunie, inființarea Fondului mamut format din companii ale statului. La dezbaterea proiectului, deputații din Opoziție au atras atenția că prin acest proiect se comite un jaf asupra economiei românești. Totodată, și Victor Ponta a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă acest proiect. Dezbaterile au fost marcate de scandal. Claudiu Năsui (USR) a avut de mai multe ori microfonul tăiat, în timp ce PNL a spus că îl va contesta la CCR.

Fondul Suvern trecut cu 174 voturi ”pentru”, 98 ”împotrivă” și 3 abțineri. După vot, Liviu Dragnea a spus că înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va ajuta la dezvoltarea infrastructurii mari şi la reindustrializarea României, va investi în agricultură, va genera foarte multe locuri de muncă şi va contribui la creşterea Produsului Intern Brut (PIB).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ