Anunțul ȘOCANT al Dr. Menci: APA se mânăncă, nu se bea!

| 18 iun, 2014

Dacă bei apa nu înseamnă că te hidratezi, iar apa se mănâncă, nu se bea! Ştiu că aceste lucruri sună ciudat, însă credeţi-mă, este adevărat! Cartea pe care tocmai am lansat-o explică şi clarifică regulile de bază ale sănătăţii vieţii, evidenţiind importanţa lichidelor în viaţa noastră, spune Dr. Menci.

Este foarte important ca fiecare să ştie ce fel de lichide trebuie să consume şi modul în care trebuie să le consume, explică prof.


Prin noua sa carte Dr. Menci explică pe înţelesul tuturor amănunte despre principalele lichide consumate de om, şi anume: laptele, apa, ceaiul, cafeaua, sucurile şi alcoolul, stabilind o serie de reguli principale pentru un stil de viaţă sănătos în zilele de astăzi şi concluzionând cu o comparaţie care defineşte actuala societate, respectiv omul modern între convenienţele sociale şi stilul de viaţă sănătos, scrie csid.ro.

A bea apă nu este totuna cu a te hidrata, deoarece hidratarea corectă este reprezentată de cantitatea de apă care rămâne în celulele, ţesuturile, organele şi sistemele de organe ale corpului uman.

Este foarte important ca fiecare om să înveţe ce fel de lichide trebuie să consume şi modul în care trebuie să le consume, altfel spus să adere la una dintre cele mai eficiente terapii, aceea prin hidratare, care are efecte uimitoare asupra încetinirii procesului de îmbătrânire şi  stoparea apariţiei bolilor asociate cu hidratarea.

La naştere, corpul conţine aproximativ 75% apă pentru ca în perioada adultă să scadă la aproximativ 65%, deshidratarea pronunţându-se la bătrâneţe, când corpul conţine mai puţin de 60% apă (sau, cum spune Dr. Menci: „odată cu înaintarea în vârstă ne uscăm”). Prin urmare, sursa sănătăţii şi longevităţii este chiar hidratarea celulară, care împiedică această ”uscare” a corpului la nivel celular.

Legumele şi fructele de sezon, cea mai valoroasă sursă de hidratare

Apa vie structurată este cea mai valoroasă apa pentru hidratare şi poate fi găsită în legumele şi fructele de sezon (BIO), care conţin aproximativ 80-90% apă. Deloc întâmplător, sfatul medicilor şi al nutriţioniştilor este de a acorda jumătate din cantitatea de alimente zilnice din legume şi fructe proaspete, netratate termic sau minimal tratate.

Cu toate acestea, fructele şi legumele nu pot asigura necesarul zilnic de apă, de aceea omul trebuie să consume apă, fiind singurul lichid care hidratateaza fiziologic organismul chiar de la nivelul celular. O apă sănătoasă cu potenţial redox negativ se comportă ca un puternic antioxidant, prevenind apariţia stresului oxidativ pe fondul căruia apare o întreagă patologie acută şi cronică.

Apa este un aliment natural integral care îşi manifestă pe deplin calităţile alimentar-nutriţionale, preventive şi curative, numai dacă este consumată în starea ei naturală, netratată prin mijloace fizice sau chimice. Pentru ca apa consumată să îşi exercite rolul de hidratare a organismului, aceasta trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici, precum:

să fie o apă oligominerala naturală netratată

să aibă un pH uşor alcalin (>7,0),

să aibă un conţinut de nitraţi sub 5mg/l şi de nitriţi sub 0,05mg/l

să conţină o serie de minerale biodisponibile care să evidenţieze aspectul său nutriţional

nu în ultimul rând, potenţialul redox să fie mai mic decât valoarea 28.

Lichidele  - sursa vieţii


Primul şi cel mai important lichid cu care intram în contact din momentul în care venim pe lume este laptele matern, singurul aliment cu adevărat adaptat necesitaţilor sugarului. Laptele speciei umane conţine cea mai mare contitate de lactoză, necesară construirii creierului. O alimentaţie sănătoasă şi gustoasă este compusă şi din lapte şi produsele lactate de înaltă calitate.

A bea ceai înseamnă a te hidrata fiziologic şi eficient, însă ceaiul sanogen se prepară numai din ceai de calitate superioară, cu apă oligominerala plată, naturală, de înaltă calitate şi numai prin infuzarea în apă timp de 2-3 minure la 60-70°C.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ