Anunțul ȘOCANT făcut de cercetători: Au aflat DATA când un obiect neidentificat va lovi Pământul

| 26 oct, 19:51

Un obiect neidentificat este asteptat sa intre in coliziune cu Pamantul, luna viitoare, sustin expertii. Misteriosul obiect ar putea ateriza in Oceanul Indian, luna viitoare.

Astronomii de la Agentia Spatiala Europeana monitorizeaza cu atentia traiectoria unui obiect zburator neindentificat, care ar urma sa aterizeze in Oceanul Indian, pe 13 noimebrie. Expertii sustin ca obiectul ar putea fi o bucata dintr-o nava spatiala Apollo, dintr-o misiune lunara. Insa, acestia spun ca cea mai mare parte va arde la intrarea in atmosfera, iar resturile vor cadea deasupra Oceanului Indian.

Obiectul, care a fost numit “WTF1190F”, le va oferi o sansa unica oamenilor de stiinta sa observe evolutia unui astfel de impact de la cap la coada.

Citește și:  Ce se întâmplă cu Pământul, de fapt, în luna septembrie. NU e sfârşitul, e doar începutul!

Cercetatorii nu stiu exact ce reprezinta obiectul, insa ii urmaresc cu atentie traiectoria in spatiu, iar obiectul urmeaza sa loveasca Pamantul in trei saptamani. Mai mult, acestia au date exacte: obiectul va ateriza in Oceanul Indian, la 65 de km de Sri Lanka, la ora locala 6:20, relatează stirileprotv.

WTF1190F masoara doi metri si ar putea fi o bucata a unei nave folosite intr-o misiune lunara recenta sau chiar a unei nave Apollo, trimisa in spatiu cu mai bine de 40 de ani in urma, sustin cercetatorii, conform Daily Mail.

Dar, oamenii de stiinta sustin ca nu este un pericol pentru Terra, ci mai degraba o ocazie rara pentru ca acestia sa observe efectele unui impact mai mic la aterizare.

Traiectoria lui WTF1190F a fost calculata prima data in 2012. Obiectul necunoscut a fost redescoperit de astronomii de la Catalina Sky Survey din Arizona, care au calculate noua traiectorie. Specialistii spun ca impactul lui WTF1190F cu Pamantul nu va reprezenta un pericol si este posibil ca cea mai mare parte sa arda la intrarea in atmosfera.

WTF1190F este unul dintre cele douazeci de obiecte din spatiu care ar putea intra in coliziune cu Pamantul, sustin cercetatorii. “Probabil ca este o piesa de istorie spatiala care s-a intors sa ne bantuie” a spus Jonathan McDowell, astrofizician la Harvard si care este convins ca obiectul ar putea sa fie o ramasita de la o misiune Apollo, din urma cu 40 de ani.

Tag-uri: Pământul, Terra
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 09:55
Mari
CUM SA FACI BANI PE NET !  Acum s-a lansat un sistem care te invata simplu, pas cu pas, cu extrem de multe detalii, cum sa faci bani pe net. Vrei si tu sa stii cum sa faci bani pe net? E timpul sa lasi la o parte rutina serviciului si sa incepi o viata noua! La noi gasesti tot ceea ce ai nevoie: o echipa dinamica, multa seriozitate si, mai ales, posibilitatea reala si verificata prin care tu sa castigi bani! Cere acum detalii la adresa de email: mariana  [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ