Anunţ de ultimă oră de la Patriarhul Daniel! Ce trebuie să facă românii din străinătate

| 14 aug, 14:54

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, îi îndeamnă pe credincioșii ortodocși români din străinătate să cultive legătura cu slujitorii BOR prin participarea la viața liturgică a parohiilor românești din afara granițelor, adresându-le cuvinte de prețuire și de încurajare.

"Cu multă dragoste părintească, îi îndemnăm și-i încurajăm pe toți credincioșii ortodocși români din afara granițelor să cultive legătura cu slujitorii Bisericii noastre, să le solicite ajutorul și povățuirea, să se spovedească și să se împărtășească cu Sfânta Euharistie, participând la viața liturgică a parohiilor românești și trăind în bucuria comuniunii frățești cu ceilalți români, împărtășind experiențele comune și ajutându-se reciproc. Îndeosebi, ne adresăm părinților români plecați la muncă în străinătate, îndemnându-i să păstreze unitatea familiei și să rămână în permanent contact cu fiii și cu fiicele lor și cu cei rămași în țară, pentru că distanțele geografice mari să nu producă îndepărtare sufletească sau înstrăinare spirituală a unora față de alții", afirmă întâistătătorul BOR, într-un mesaj transmis cu prilejul Duminicii migranților români (16 august 2015), potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române.

Patriarhul reamintește că, în acest an, Duminica migranților români coincide cu prăznuirea Sfinților Martiri Brâncoveni (16 august).

"În acest an, Duminica migranților români coincide cu prăznuirea Sfinților Martiri Brâncoveni (16 august). Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu reprezintă un simbol al demnității românești, iar exemplul său constituie o lumină peste timp care ne cheamă pe toți, indiferent de locul unde ne aflăm, să mărturisim prin viața și faptele noastre dragostea de Hristos, de Biserică și de Neam. Sfinții Martiri Brâncoveni ne îndeamnă să fim martori și misionari ai lui Hristos Cel răstignit li înviat, în continuitate de duh cu înaintașii noștri care au fost ctitori de biserici și de cultură și care s-au jertfit pentru credință și popor, apărând valori eterne într-o lume schimbătoare și adesea ostilă credinței creștine", spune patriarhul.

Înaltul ierarh ortodox adresează felicitări tuturor românilor din afara țării.

"Cu prilejul Duminicii migranților români, adresăm calde felicitări tuturor românilor care, cu demnitate și stăruință, contribuie la păstrarea, cultivarea și promovarea spiritualității și identității românești. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți românii aflați printre străini, dăruindu-le sănătate și mântuire, pace și fericire, dimpreună cu bucuria de a fi iubitori de Biserică și de Neam!", urează patriarhul.

Prin hotărârea Sfântului Sinod al BOR din 25 februarie 2009, în luna august a fiecărui an, în prima duminică după marele praznic al Adormirii Maicii Domnului (15 august), există o zi dedicată tuturor românilor migranți. BOR se străduiește să vină în întâmpinarea problemelor majore ale românilor migranți, în afara granițelor României existând, în prezent, 13 eparhii ortodoxe române în care slujesc 935 de clerici, în 844 de parohii și filii și 28 de mănăstiri și schituri.

loading...

Ştirile orei

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 sep, 18:46
Baroso
mai mai
ia uita-ti -va la EI sant 16000 numai saraci de iei si nemultumi-ti pe buna dreptate ajutor !?MAI MARI-RI-LE SALARIU
14 sep, 11:57
Gainar
Romanii din strainatate!
Ar trebui, sa-ti de-a ceva sa "sugi", mai Mare Tzap Puturos! Sa-ti iei escrocii in sutana si sa te speli cu ei pe cap, ca majoritatea sunt "foarte buni", "daca Dracu iar lua consilieri, Dumnezeu ar trece in opozitie"!
14 sep, 21:09
Nadia
Rusine
Desigur, ca au fost dresati bine si discursul e acelasi in toate bisericiile ortodoxe romane din toate colturile lumii:bani, bani , bani! Sa va fie rusine la toti! Asta e tot ceea ce ati retinut din Sfanta Scriptura! In numele lui Dumnezeu va permiteti orice fara nici o remuscare si fara nici o teama ca Dumnezeu va aude si va vede; dar, si cand va trebui sa platiti.......

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ