Anunţ important al Coreei de Nord privind armele chimice

| 02 mar, 16:05

Coreea de Nord a negat, joi, că ar fi ajutat Siria să producă arme chimice şi a acuzat SUA că a fabricat raportul ONU care sugerează că Phenianul a trimis provizii către Siria care pot fi folosite pentru a produce arme chimice.

”După cum am spus în repetate rânduri, ţara noastră nu dezvoltă şi nu produce arme chimice şi se opune folosirii acestora”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe citat de agenţia KCNA.

Potrivit unui raport al unui grup de experţi din cadrul Consiliului de Securitate al ONU, Coreea de Nord a trimis provizii către Siria care pot fi folosite pentru a produce arme chimice, potrivit Mediafax.

Conform raportului confidenţial de 200 de pagini, Coreea de Nord a trimis plăci rezistente la acid, supape şi termometre către Siria. Au existat cel puţin 40 de transporturi nedeclarate de către Coreea de Nord cu destinaţia Siria, care includ componente de rachete balistice şi materiale care ar putea fi utilizate în scopuri civile sau militare.

Raportul ONU mai precizează că guvernul sirian a negat prezenţa unor experţi nord-coreeni pe teritoriul ţării, spunând că este vorba doar despre o delegaţie de la Phenian formată din antrenori de sport.

Siria şi Coreea de Nord au legături militare care datează de mai multe decenii, iar regimul de la Phenian este suspectat că ajută guvernul sirian în schimbul unor sume de bani considerabile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ