Anunţ şoc al Coreei de Nord, negocierile cu Donald Trump sub semnul întrebării

| 18 mai, 14:30

Anunţ şoc al Coreei de Nord, negocierile cu Donald Trump sub semnul întrebării. Primul pas a fost suspendarea discuțiilor la nivel înalt cu Coreea de Sud au fost suspendate, ca o reacţie la exerciţiile comune aeriene ale Seulului şi Washingtonului.

Agenția oficială de știri din Coreea de Nord KCNA, citată de BBC, a anunţat că exercițiile comune au fost o "provocare" .

De asemenea, Phenianul a avertizat şi Statele Unite că summitului istoric dintre Kim Jong-un și Donald Trump, programat pentru 12 iunie, este pus sub semnul întrebării.

Răsturnarea de situaţie vine după ce, vinerea trecută, aproximativ 100 de avioane de luptă, inclusiv bombardiere B-52 și avioane F-15K, au început exerciții de amploare la graniţa spre Coreea de Nord.

Statele Unite și Coreea de Sud insistă că scopul acestor antrenamete este strict defensiv și să se bazeze pe un acord de apărare reciprocă semnat încă din 1953.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ