Apare taxa pe ruină: Proprietarii caselor lăsate în paragină vor fi supraimpozitaţi

| 07 feb, 12:17

Proprietarii caselor lăsate în paragină vor fi supraimpozitaţi de până la cinci ori mai mult decât în prezent, a anunţat ministrul finanţelor, Darius Vâlcov.

Ministerul Finanţelor şi-a însuşit propunerea Asociaţiei Municipiilor din România ca primăriile să supraimpoziteze proprietarii care îşi neglijează proprietăţile şi o va include în Codul Fiscal cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

„Propunerea era de până la de cinci ori. Asta înseamnă că într-o localitate poate să nu crească, în alta, unde primarul consideră că aspectul este destul de degradat şi că loveşte în interesul oraşului, consiliul local să poate să o aplice”, a declarat Darius Vâlcov.

„Ministerul de Finanţe a fost de acord cu măsura, dar cu aplicare de la 1 ianuarie 2017, astfel încât actualii proprietari să-şi ia măsuri de prevenire, ori să repare aceste clădiri, ori să le vândă”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Asociaţiei Municipiilor din România.

VICTOR PONTA propune românilor din Diaspora să contribuie la bugetul de stat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ