Apariţie neobişnuită în deşertul egiptean. De 17 ani, structura misterioasă îi uimeşte pe vizitatori

| 26 feb, 2014

Ar putea fi o pista de aterizare pentru navele extraterestre sau un monument antic. O spirala gigantica misterioasa din desertul egiptean i-a uimit pe utilizatorii Google Earth.

Bratele spiralate ale acestui ansamblu, observat in desertul egiptean, la mica distanta de tarmul Marii Rosii, sunt, de fapt, parte a unei instalatii de arta, informeaza Daily Mail.

Structura uriasa a uimit atat turistii cat si pe utilizatorii Google Earth, de la prima sa aparitie, in 1997. Opera de arta este apartine artistilor Danae Stratou, Alexandra Stratou si Stella Constantinides.

Echipa a proiectat si construit lucrarea de arta de 90.000 de metri patrati pentru a celebra "desertul ca o stare de spirit, un peisaj al mintii", dupa cum informeaza site-ul echipei.

Lucrarea se numeste "Respiratia desertului" si este compusa din doua spirale intercalate, una cu conuri verticale, alta cu depresiuni conice. La inceput, lucrarea avea in centru un mic lac artificial, care a disparut intre timp.

Incet, structura se dezintegreaza, pe masura ce vantul toceste varfurile conurilor si umple gropile cu nisip.

Vezi AICI mai multe imagini.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ