Apelul la 112 care anunţa prăbuşirea elicopterului SMURD a fost făcut la ora 16:05

| 15 dec, 2014

Apelul la 112 care anunţa prăbuşirea elicopterului SMURD luni după-amiază în lacul Siutghiol a fost făcut la ora 16,05, a declarat luni seară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, plt. Anca Chiriţă.

Potrivit acesteia, într-un sfert de oră a sosit la faţa locului primul echipaj de salvare de la ISU cu o barcă pneumatică, având însă o întârziere cauzată de defectarea motorului ambarcaţiunii. Angajaţii ISU au fost nevoiţi să vâslească până la locul accidentului. Ulterior, au fost chemate alte forţe să participe la operaţiunile de salvare, care continuă şi la această oră în prezenţa vicepremierului Gabriel Oprea.

Peste 50 de persoane participă luni seară la operaţiunile de căutare a celor trei membri ai echipajului elicopterului SMURD.

Citeşte şi: Dezvăluiri incredibile despre elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol


Potrivit oficialilor aflaţi la faţa locului, de la Forţele Navale participă la căutări 37 scafandri şi patru ambarcaţiuni, restul celor implicaţi în acţiunea de salvare fiind de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, Poliţia de Frontieră, Jandarmerie.

Scafandrii care acţionează în lacul Siutghiol pentru găsirea membrilor echipajului au scos la suprafaţă primele bucăţi din elicopter. Acestea au fost aduse la mal, de unde au fost ridicate de jandarmi şi încărcate în camioane, urmând să fie expertizate.

Vicepremierul Gabriel Oprea a preluat coordonarea operaţiunilor de căutare a celor trei membri ai echipajului, care nu au fost încă găsiţi, singurul supravieţuitor salvat fiind medicul Laura Vizitiu, internat în stare critică la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Elicopterul SMURD fusese achiziţionat în 2013 de către Consiliul Judeţean Constanţa printr-un program transfrontalier România-Bulgaria şi a fost predat în urmă cu două luni către SMURD.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Constanţa, dr. Ionuţ Cealera, a declarat că elicopterul SMURD transportase un bolnav la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, de la Tulcea, şi pe drumul de întoarcere către baza de la Aeroportul Internaţional Constanţa - Mihail Kogălniceanu, pentru realimentarea cu combustibil, a pierdut din altitudine şi a căzut în lacul Siutghiol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ