APOCALIPSA ISIS. Profeţia de care se teme Occidentul: "Ar fi cea mai mare CAPCANĂ"

| 09 dec, 14:22

Un recent sondaj de opinie comandat de CNN arată că, în premieră, majoritatea americanilor (53%) este de acord să fie trimise trupe terestre în Siria şi Irak, dar acest lucru nu ar face decât să împlinească profeţia apocaliptică ISIS, iar pe termen lung ar conferi şi mai multă putere grupării teroriste, avertizează specialiştii, potrivit The Independent.

Jean-Pierre Filiu, expert în probleme privind Orientul Mijlociu la institutul Sciences Po din Paris, a atras atenţia, într-un interviu acordat The New York Times, că trimiterea de trupe terestre în Siria ar fi o alegere dezastroasă, "cea mai mare capcană" în care comunitatea internaţională ar putea intra, pentru că astfel ar confirma profeţia apocaliptică ISIS şi le-ar da ocazia jihadiştilor să devină şi mai puternici decât sunt în prezent.

Bazată pe pasaje din Coran, una din credinţele propagate de ISIS este că bătălia finală va avea loc în oraşul Dabiq din Siria, între adepţii săi şi toţi necredincioşii, salutându-se astfel începerea apocalipsei.

Citeşte şi: Motiv de RĂZBOI! PUTIN tocmai a descoperit ceva ŞOCANT despre preşedintele Turciei

Propaganda ISIS a exploatat promisiunea făcută de Abu Musab al-Zarqawi, considerat părintele Statului Islamic, că adepţii grupării luptă într-un război sfânt: "Scânteia a fost aprinsă aici, în Irak, iar focul va continua să crească, cu permisiunea lui Allah, până când va pârjoli armatele cruciate din Dabiq".

"Din cauza acestor profeţii, a trimite soldaţi pe teren ar fi cea mai mare capcană în care am putea cădea", a explicat Jean-Pierre Filiu, autorul cărţii "Apocalipsa în Islam".

"Ei vor să fie trimise trupe terestre pentru că şi le-au imaginat deja. Este o naraţiune foarte puternică şi emoţională. Această decizie oferă ISIS potenţialul de recruta luptători şi de a le crea sentimentul nu numai că fac parte dintr-o elită, dar şi că participă la bătălia finală", a subliniat expertul pe problemele Orientului Mijlociu.

În Marea Britanie, comentează The Independent, înainte de a se aproba raidurile aeriene împotriva Statului Islamic, un sondaj de opinie arăta că majoritatea persoanelor chestionate ar fi fost de acord să fie trimise trupe terestre, deşi aproape un sfert (23%) au răpuns "nu ştiu".

Experţii, în principiu, nu au fost împotriva raidurilor aeriene împotriva ISIS, dar au respins categoric ideea de a fi trimise trupe la sol în Siria şi Irak, de către Marea Britanie sau Statele Unite. Cu toate acestea, noile date arată că numărul soldaţilor străini aflaţi în Siria s-a dublat.

Citeşte şi: Dalai Lama, declarație alarmantă despre Statul Islamic: "NU EXISTĂ ALTĂ CALE"

Potrivit Jean-Pierre Filiu, trimiterea de trupe terestre ar trebui exclusă, singura modalitate de a opri ISIS ar fi, după părerea sa, o mare înfrângere militară realizată de forţele militare locale.

"Pentru a rupe dinamica, trebuie ca profeţia să fie demitizată. Este nevoie ca acest lucru să se realizeze prin intermediul unei înfrângeri militare, cum ar fi preluarea capitalei Raqqa. Dar aceast lucru trebuie să fie făcut de luptătorii locali - de sunniţii arabi", a explicat savantul.

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 16:02
Maghita Foca
De esti in cautarea unei oferte de lucru citeste acest anunt
ATENȚIE! Dacă ești în căutarea unei oferte de lucru, citește acest anunt, fiindcă s-ar putea să conțină ceea ce cauți! Pentru început trebuie să reții că acest anunț nu este despre un job clasic, ci despre un proiect cu extindere globală! Acest proiect este pentru tine, mai ales dacă te interesează un program de lucru foarte flexibil, ceea ce înseamnă să poți lucra de acasă sau de oriunde dorești, indiferent de locul sau locația unde te afli, pentru cel mult 3-4 ore pe zi. În momentul acesta proiectul este unic în Romania și se află în plină dezvoltare, ceea ce îți oferă OPORTUNITATEA de a caștiga o sursă de venit în plus, care să-ți asigure un trai cel puțin decent. Mai trebuie menționat că aceasta oferta va fi VALABILĂ doar o perioadă foarte scurtă de timp! Pentru acest proiect este nevoie de oameni serioși si ambitioși, care vor să devină liberi financiar și totodată să dorească sa-i ajute pe ceilalți să obțină același lucru!Cerințe necesare1. Să deții un PC sau un laptop cu o conexiune la internet2. Să ai cunoștiințe minime de operare a calculatorului și de navigare pe internet 3. Să fii RĂBDATOR și PERSEVERENTStudiile superioare și experiența de munca nu sunt neapărat necesare!Oferim pregatire și suport, până în punctul în care vei reuși să te descurci pe cont propriu în această activitate profesională. Mai întai vei fi instruit, iar apoi vei putea începe sa lucrezi, alături de noi ca și colaborator. PROGRAM part-time sau full-timeAcest proiect se desfașoară exclusiv online și momentan se afla la nivel național în prima fază. Într-un timp foarte scurt, va trece în faza a doua, când se va extinde la nivel global. Acest lucru va reprezenta un mare avantaj pentru cel care alege ACUM să ia această ofertă în serios, fără ezitare! Plata caștigurilor realizate este garantată prin contract legal. Vei primi mai multe detalii despre această ofertă, doar după ce trimi

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ