Apple promite o mai bună securitatea datelor personale prin noul sistem de operare iOS 8

| 18 sep, 2014

Compania Apple a anunţat că a sporit securitatea telefoanelor şi tabletelor sale de ultimă generaţie prin lansarea unei noi versiuni a sistemului său de operare, iOS 8, versiune care evită să transmită autorităţilor datele personale ale utilizatorilor Apple.

Compania americană susţine că nu va avea acces la parolele utilizatorilor de dispozitive mobile iPhone şi iPad. Noul smartphone de la Apple, iPhone 6, este dotat direct cu noua versiune de sistem de operare a Apple.

"Pe aparatele dotate cu iOS 8, datele voastre personale aşa cum sunt fotografiile, mesajele SMS sau prin e-mail, lista de contacte, lista de apeluri, preferinţele voastre de pe iTunes, notele şi alte alerte pe care le setaţi sunt protejate prin codul vostru personal', afirmă Apple.

"Spre deosebire de concurenţă, Apple nu poate trece de codul vostru (...) În consecinţă, nu va fi posibil din punct de vedere tehnic să răspundem unor solicitări venite din partea autorităţilor de a extrage date din aparatele care funcţionează cu sistemul de operare iOS 8', mai precizează Apple făcând evident trimitere la marele său rival, Google.

Într-un mesaj separat, directorul general al Apple, Tim Cook, a ţinut să precizeze că treaba companiei Apple este de a produce şi de a comercializa dispozitive IT performante şi nu de a vinde baze de date.

Tag-uri: Apple, apple iOS 8
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ