Aproximativ 3.200 de poliţişti de frontieră vor supraveghea fluxul de călători de Paşte şi 1 Mai

| 18 apr, 2014

Aproximativ 3.200 poliţişti de frontieră vor supraveghea persoanele care vin în ţară de Paşte şi 1 Mai, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române fiind dispuse măsurile necesare menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpul de aşteptare la intrarea în ţară.

"Anul trecut, în perioada Sărbătorilor Pascale şi 1 Mai, s-a înregistrat un trafic de aproximativ 1.360.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, care au tranzitat frontiera română", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Pentru a evita aglomerările şi a realiza un control operativ şi fluent, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus măsuri de suplimentare a personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi, de asemenea, în funcţie de situaţie, creşterea numărului arterelor de control, pe sensul de intrare în ţară sau pe cel de ieşire, după caz.

Totodată, au fost dispuse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

Anul trecut, cele mai solicitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la graniţa cu Ungaria, care au fost tranzitate de peste 535.000 persoane, cu Bulgaria (200.000 persoane) şi punctele de trecere aeroportuare (287.000 persoane).

În vederea evitării aglomerărilor ce pot apărea din cauza suprasolicitării, din punct de vedere al tranzitului, principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria şi Ungaria, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră comune existente la graniţă.

Astfel, la frontiera româno-ungară, pe raza judeţului Timiş se poate folosi PTF Cenad-Kiszombo, pe raza judeţului Arad se pot folosi PTF Nădlac-Nagylak, PTF Turnu-Batonnya şi PTF Vărşand-Gyula, pe raza judeţului Bihor: PTF Salonta-Mehkerek, PTF Borş-Artand, PTF Valea lui Mihai-Nyirabrany şi PTF Săcuieni-Letavertes, iar pe raza judeţului Satu Mare: PTF Urziceni-Vallaj şi PTF Petea-Csengersima.

La frontiera româno-bulgară, pe raza judeţului Giurgiu se poate intra în ţară prin PTF Giurgiu, pe raza judeţului Constanţa prin PTF Vama Veche, PTF Ostrov-Silistra, PTF Negru Voda-Kardam, iar pe raza judeţului Dolj prin PTF Bechet şi PTF Calafat.

'Reamintim tuturor participanţilor la traficul transfrontalier că, în situaţia în care sunt nemultumiţi de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal', se arată în comunicat.

Tag-uri: 1 Mai, frontiera, Paste
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ