Are de fapt vreo explicație Iohannis pentru cum și-a luat cele șase case?

| 20 oct, 2014

Klaus Iohannis a încercat într-o emisiune televizată să explice cum și-a cumpărat cele șase case care figurează în declarația sa de avere. Însă „ghinion” pentru edilul de la Sibiu, pentru că explicațiile aduse au fost atât de penibile încât moderatoarea a ajuns să îi pună lui Klaus Werner Iohannis eticheta de rentier de case.

Firul explicației celor șase case ale edilului de la Sibiu a pornit de la începutul anilor ’90. Împreună cu soția sa, Carmen Iohannis, prezidențiabilul ACL a cumpărat o casă în care locuiește și astăzi după ce a vândut un apartament cu patru camere la bloc.

Potrivit lui Iohannis, diferența de bani pentru a putea să își cumpere casa a fost acoperită din banii câștigați din meditații. Oare câte meditații să fi dat Iohannis? Dar mai ales - cât costa o oră de meditație în acele vremuri pentru ca edilul de la Sibiu să aibă puterea financiară în a jongla cu contractele de vânzare – cumpărare?

Citeşte şi: O intrebare pentru Klaus Iohannis

Dar candidatul PNL-PDL nu s-a oprit la un singur apartament, și împreună cu soția sa, și-a cumpărat pe cel de-al doilea apartament. „A fost foarte iefin, cumpărându-l de la statul român, în două tranșe: prima tranșă plătită de socrii mei și a doua tranșă de șoția mea cu mine. Al doilea apartament l-am plătit foarte ușor, în rate, din salariul de profesor, dar fără nicio meditație”.

Iohannis a prezentat istorioara multelor sale case cu un cinism desăvârșit, bazat pe niște dovezi jalnice. Ce salariu de profesor să ai ca să poți să plătești, chiar și în tranșe,  un apartament? Și firul poveștii celor șase case devine și mai interesant atunci când Iohannis a cumpărat o jumătate de casă, de la un prieten ce moștenise casa respectivă, cu bani împrumutați de la apropiații săi.

Context în care nici moderatoarea emisiunii nu a mai putut să tacă în fața îmbrâligăturilor înfățișate de Iohannis și a spus „Ce alte venituri, dl Iohannis” au putut să vă ofere puterea financiară de a achiziționa atâtea case. Iar primarul de la Sibiu, vizibil iritat, a schimbat cursul discuției spre norocul său în detrimentul profesorilor din România care au avut „Ghinion” că nu au putut și ei să își cumpere atâte imobile, așa cum Iohannis a declarat la Gândul Live.

„Vă spun acum care alte venituri: casa care se regăsește în centrul Sibiului, pe strada Bălcescu, s-a dovedit a fi o investiție bună, fiindcă s-a găsit o închiriere foarte avantajoasă, și folosind banii din acea închiriere, am reușit să îmi cumpăr al patrulea apartament, situat într-o zonă bună, (...) și în final am luat alte două căsuțe care sunt ultimele achiziții pe care le am”, a spus Iohannis în încercare de a mai dobândi un strop de credibilitate.

„Ghinionul” s-a dovedit a fi de partea lui Klaus Iohannis, întrucât moderatoarea emisiunii i-a spus peiorativ că acesta a ajuns „în situația fericită” de a fi și rentier de case datorită acelor situații favorabile în achiziționarea celor șase case. Prezidențiabilul ACL pierde din șansele sale în cursa pentru Palatul Cotroceni prin disprețul și aroganța cu care tratează problemele reale ale României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 oct, 2014
cantautor
este exact aceeasi explicatie ca si pentru cele 7 case ale lui Ponta si Dacianei..
si ei sunt rentieri de case..din onorariile lui Cocos,din onorarile Combinatelor energetice
20 oct, 2014
IO MIRCEA MIHAELA DRAGOSTEA MEA
IO MIRCEA MIHAELA dragostea mea,va spun un Pont:
IO MIRCEA MIHAELA dragostea mea,va spun un Pont:"IO MIRCEA PONTA,POHTA ce am POFTIT,de la Marea cea Mare pana la RADU MAZARE cel FRUMOS de la PONTUL EUXIN!Io nu sunt Pilat din PONT care l-am MAZILIT pe BASE!IO=IQ VREAU PRESEDINTE.IQ insa nu am invatat NIMIC,dar ninic,ninic'...Toate dar absolut toate TEMBELIZOARELE' si SONDELE' de OPINIE ma PONTEAZA PRESEDINTE...!IO=IQ insa VREAU sa ma PONTAIESC,PONTAIESC,PONTAIESC!I IOHAN BARBARUL in 2014 o sa castige cu 60%!In 2019 IOHAN BARBARUL o sa castige din PRIMA cu 90% si-o sa FACA si UNIREA!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ